19 / 04 / 2024

Hacizli dairenin ipoteği

Hacizli dairenin ipoteği

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Hacizli daire devredilebilir mi?'konulu sorusunu yanıtladı. 

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Kayseri Melikgazi Belediyesi 50 daireyi satışa çıkardı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait 50 dairenin satışı için ihale düzenleyecek. Satışa çıkarılan dairelerin fiyatı 200 bin TL'den başlıyor.

60. Yıl Parkı’na 722 milyon liralık BOTAŞ ipoteği!

İstanbul’a doğalgaz dağıtımı yapan ve yaklaşık 6.7 milyon abonesi bulunan İGDAŞ’ın, BOTAŞ AŞ’ye olan vadesi geçmiş borcu karşılığında, BOTAŞ, İGDAŞ’dan ipotek istedi.

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

Krediyle alınan daire hangi şartlarda satılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödedik, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Türkiye’de konut kredilerinin vadeleri 20 yıla kadar uzadığı için bu süre içinde evi satmak isteyenler ne yapacaklarını tam olarak bilmiyor. Peki, üzerinde bankanın ipoteği bulunan ev, nasıl satılır? Bunun birkaç yöntemi var...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tapuya 1974’te faizsiz olarak 140 bin lira tutarında ipotek koyulmuş. Biz ipoteği kaldırmak istiyoruz. Bu tutarı kime güncelletebiliriz. Tutar çok fazla çıkar diye tereddüt içerisindeyiz. Sizce bu tutarın güncel değeri nedir?' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisinde kapama tutarı nasıl belirlenir?

Konut kredisinin borcunuz devam ederken tapu üzerindeki ipoteği kredi anapara borcu ve erken ödeme cezası ile toplam kapama tutarını ödeyerek kaldırabilirsiniz.

Torunlar'dan Mall of İstanbul AVM'nin ipotek değişikliği açıklaması!

Torunlar GYO, Mall of İstanbul AVM üzerindeki ipoteği 27 Nisan 2017 tarihinde 150 milyon dolara indirecek.

Emlakçıların yeni trendi Drone'lar oldu!

İnşaat halindeki daireleri satmaya çalışan emlakçılar, dairenin bittiği zaman sahip olacağı manzarayı insansız hava aracıyla çekip müşterinin beğenisine sunuyor.

Ödemiş Saraçoğlu Konutları'ndaki 11 daire satıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından yapılan Saracoğlu Konutları’nda satışa sunulan 16 dairenin 11’i yapılan ihale ile satıldı. Vatandaşlar konut sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hacizli dairenin ipoteği Haberi

Hacizli dairenin ipoteği

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Hacizli daire devredilebilir mi?''konulu sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Bir binada kat maliklerinin muvaffakati ile inşaat yapacağız ancak bir dairede SGK haczi var. Bunun kaldırılması için tapuya müracaat ettik, kaldırmadı, bu haliyle müteahhit adına tescil talep ettik, o da kabul görmedi. Bu haczi nasıl kaldırırız veya bu hacizle birlikte inşaata nasıl devam ederiz? ● M.D.

Bir gayrimenkul üzerinde ipotek veya haciz olabilir, bu gayrımenkul el değiştirecek ise bu haciz veya ipotekle yükümlü olarak el değiştirir, bunda hukuki bir engel yok. Ancak haciz bir kamu kurumu tarafından konulmuş ise durum değişir. Bu haciz kalkmadığı sürece gayrimenkul bu hacizle yükümlü olarak dahi el değiştiremez. Yani kamu kurumu tarafından haciz tatbik edilmiş bir gayrimenkul...