19 / 04 / 2024

hacizli gayrimenkul devredilebilir mi

hacizli gayrimenkul devredilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin babasından miras kaldı.Eşim borçluydu. Miras olarak kalan gayrimenkuldeki hissesine haciz tatbik edildi. Eşim de hissesini kardeşine devretti. Kardeş de hacze konu borcu ödedi ama şimdi bu parayı eşimden istiyor. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı

Kapış kapış gidiyor! Ev ve araç kalmadı: Ödeyemeyen elinden çıkarıyor

Bankaların hacizli gayrimenkul ve araç stoklarının sonu geldi. Fiyatlarda yaşanan artışın ardından tüketici kredisini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar, araçlarını veya konutlarını haczettirmek yerine satmayı tercih ediyor. Bununla birlikte icraya verilen araç ve konut sayısında azalıyor.

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde haciz olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Hacizli gayrimenkul satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hacizli gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. 

Hacizli gayrimenkul alan kişi borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper ''İcradan uygun taşınmaz düşünüyorum. Fakat tapuda X bankası adına ipotek varsa, muhammen bedel civarında bir rakamla kazanırsam banka alacağının tamamını karşılayamazsa, söz konusu haciz düşer mi? Benim yeni tapumda bu haciz hâlâ mevcut olacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? 

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar bu süreçte, hacizli işlemlerin yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? İşte üzerinde haciz olan işlemlere ilişkin detaylar...

Hacizli daire devredilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Hacizli daire devredilebilir mi?'konulu sorusunu yanıtladı. 

TMSF 21 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca amme borcundan dolayı hacizli bulunan gayrimenkuller açık artırma sureti ile satışa çıkarılıyor. Satışa sunulan 21 gayrimenkulün toplam bedeli ise 18 milyon 46 bin 192 TL.

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

Tapu tahsis belgesi devredilebilir mi?

Tapu tahsis belgesinde tahsis edilen gayrimenkulün doğrudan doğruya ilgiliye mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsis belgesi devredilebilir mi?

Oturma hakkı devredilebilir mi?

Türk Medeni Kanunu kapsamında 832. maddesinde tanımlanan oturma hakkı, bir gayrimenkulün oturma hakkının bir başkasına verilmesi ile söz konusu oluyor. Peki oturma hakkı devredilebilir mi?

2010'da hacizli gayrimenkul sayısı 3 bin 285'e ulaştı

İşyeri ve fabrika hacizlerinin yanı sıra 402 adet arsa, 1.569 adet villa ve daire tipi konut, 77 adet bina ve 452 adet tarlaya da el konuldu

hacizli gayrimenkul devredilebilir mi Haberi

hacizli gayrimenkul devredilebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin babasından miras kaldı. Kardeşleri de var. Ancak eşim işyeri nedeniyle borçluydu. Bu nedenle miras olarak kalan gayrimenkuldeki hissesine haciz tatbik edildi. Eşim de hissesini kardeşine devretti. Kardeş de hacze konu borcu ödedi ama şimdi bu parayı eşimden istiyor. Bu mümkün mü?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Eşimin babasından miras kaldı. Kardeşleri de var. Ancak eşim işyeri nedeniyle borçluydu. Bu nedenle miras olarak kalan gayrimenkuldeki hissesine haciz tatbik edildi. Eşim de hissesini kardeşine devretti. Kardeş de hacze konu borcu ödedi ama şimdi bu parayı eşimden istiyor. Bu mümkün mü?

● K.K. 

★ ★ ★ ★ ★ 

Önce genel bir bilgi vereyim. Bir gayrimenkul üzerine, malikinin borcu nedeni ile haciz tatbik edilmiş olabilir. Bu haczin...