27 / 04 / 2024

hafriyat alan sahaları

hafriyat alan sahaları

Büyükçekmece ve Arnavutköy, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve konut projelerinden çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyatlardan etkileniyor. Bölgeler, hafriyat döküm alanına dönmüş vaziyette.

İstanbul’daki 14 hafriyat alanından 7’si doldu!

Her geçen gün artan kentsel dönüşüm projeleri hafriyat boşaltım alanlarının yarısını doldurdu. 5 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul’da 14 hafriyat alanından 7’si tamamen doldu.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Güvenlik önlemi almayan firmalara hafriyat cezası!

İzmit Belediyesi Encümeninde Yahya Kaptan Mahallesi Şehit Ali İhsan Çakmak Sokak’ta inşaat çalışmasında bulunan hafriyat alanında çalışmalarda bulunan bir firmaya güvenlik eksikliğinden dolayı 3 bin 757 TL para cezası kesildi.

Ankara Akyurt Fuar Alanı 2019'da tamamlanacak!

Ankara Akyurt Fuar Alanı'nda hafriyat çalışmalarının tamamlandı. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "ATO olarak Ankara'yı kongre ve fuar turizminde ileri taşımak istiyoruz." dedi.

Bilecik Spor ve Yaşam Alanı'nda hafriyat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Ertuğrulgazi mahallesine inşa edilecek olan spor ve yaşam alanı çalışmalarını inceledi.

Ankara'da hafriyat alanında patlama: 1 ölü, 3 yaralı!

Ankara Altındağ'da tapu kadastro binası inşaatı için hafriyat çalışmalarının sürdüğü arazide meydana gelen patlamada bir işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Hafriyat alanları İstanbul'da 7 ilçeden daha büyük!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da hafriyat alanları ve kamyonları ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. İBB CHP Grubu tarafından hazırlanan rapora göre, hafriyat alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük.

Kanal İstanbul hafriyatıyla yeşil alan ve ada yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,Kanal İstanbul Projesi'ni belli bir aşamaya getirdiklerini söyledi. Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki bataklıkları doldurup yeşillendirmede kullanacağız. Ve adalar yapacağız" dedi.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'de kaçak hafriyat sorunu!

Büyükçekmece ve Arnavutköy, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve konut projelerinden çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyatlardan etkileniyor. Bölgeler, hafriyat döküm alanına dönmüş vaziyette.

İstanbul'da kaçak hafriyatın önü alınamıyor!

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında 11 aktif hafriyat döküm alanı olmasına rağmen İstanbul’un her iki yakasında da kaçak dökümler olanca hızıyla sürüyor. Kaçak dökümler ürkütücü bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.

hafriyat alan sahaları Haberi

hafriyat alan sahaları

İstanbul'da yapılan inşaatlardan çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyattan en çok Büyükçekmece ve Arnavutköy etkileniyor. Büyükçekmece gölü su havzasındaki tarım alanları içinden geçen neredeyse her ara yol kaçak hafriyat döküm alanına dönüşmüş durumda. Kaçak döküm yapan kamyonlar, ekili tarlaların üzerine bile hafriyat dökmekten çekinmiyor. Zaman zaman belediye ekipleri tarafından temizlendiği belirtilen hafriyatın yerine ise kısa sürede yenileri dökülüyor. 


Su havzaları nasibini alıyor 

Kaçak dökümlerle ilgili en ürkütücü tablo su havzalarında ortaya çıkıyor, özellikle Büyükçekmece su havzası en çok moloz işgaline uğrayan nokta. Bu bölgede verimli tarım alanlan arasında bulunan ara yolların neredeyse tamamı kaçak hafriyat döküm sahası haline gelmiş durumda. Kaçak hafriyat dökümü yapan kişilerin ekili tarlaların üzerine bile hafriyat dökmekten kaçınmadıkları görülüyor. İstanbul'a nefes aldıran yerlerden biri olmasının yanında yüzlerce...