25 / 04 / 2024

hafriyat alanları

hafriyat alanları

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da hafriyat alanları ve kamyonları ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. İBB CHP Grubu tarafından hazırlanan rapora göre, hafriyat alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'de kaçak hafriyat sorunu!

Büyükçekmece ve Arnavutköy, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve konut projelerinden çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyatlardan etkileniyor. Bölgeler, hafriyat döküm alanına dönmüş vaziyette.

İstanbul’daki 14 hafriyat alanından 7’si doldu!

Her geçen gün artan kentsel dönüşüm projeleri hafriyat boşaltım alanlarının yarısını doldurdu. 5 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul’da 14 hafriyat alanından 7’si tamamen doldu.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Hafriyat alanları İstanbul'da 7 ilçeden daha büyük!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da hafriyat alanları ve kamyonları ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. İBB CHP Grubu tarafından hazırlanan rapora göre, hafriyat alanı İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük.

İstanbul’daki 14 hafriyat alanından 7’si doldu!

Her geçen gün artan kentsel dönüşüm projeleri hafriyat boşaltım alanlarının yarısını doldurdu. 5 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul’da 14 hafriyat alanından 7’si tamamen doldu.

Malatya'da 1 yılda 728 bin metreküp hafriyat depolandı!

‘Hafriyat Alanları’ oluşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu alanda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor, bu kapsamda 2016'da toplam 728 bin metreküp hafriyat, düzenli olarak depolandı.

İBB'ye işletilmek üzere verilen orman alanları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 6831 sayılı Kanunun 16'ncı maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarının dökümü amacıyla işletilmek üzere verilen orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Trabzon Büyükşehir'den hafriyat kamyonlarına takip!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını takibe alarak belirlenen alanların dışına hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için harekete geçti.

Danıştay, dolgu alanlarının üçüncü kişilere devredilmesini iptal etti!

Danıştay 8’inci Dairesi, belediyelerin inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarını döktükleri dolgu alanlarının üçüncü kişi veya şirketlere devredilmesi uygulamasını iptal etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

İnşaat ve hafriyat atıklarının depolandığı alanlar işletilemeyecek!

Büyük şehirlerde oluşan inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarının depolanması ve bu alanların işletilmesi, rant kapısı oldu. Danıştay, belediyelerin bu alanları 3. kişi veya şirketlere devretmesine izin veren düzenlemeyi iptal etti.

Konya'da hafriyat taşıyan araçlara GPS zorunluluğu geliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının depolama alanları dışındaki yerlere kaçak dökülmelerini önlemek amacıyla hafriyat taşıyan araçlara GPS cihazı zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Kocaeli'de kaçak hafriyat operasyonu!

Kocaeli'de ‘’Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile entegre çalışan Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi sayesinde 7/24 takip edilen hafriyat alanlarına kaçak olarak döküm yapmak isteyen kamyonlara baskın düzenleniyor.

hafriyat alanları Haberi

hafriyat alanları

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği İstanbul’da her ay 5 milyon ton hafriyat çıkıyor. 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi dolmuş durumda. Kamyoncular, başta su toplama havzaları ve deniz kenarları olmak üzere gözden ırak alanlara boşaltmak zorunda kalıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP Grubu, hafriyat alanlarına ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre, 2013-2017 arasında İBB’nin ilan ettiği hafriyat alanı 15,8 km. Bu alan İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük olduğunu ifade ediyor. 


Kuzey Ormanları Savunması, hafriyat kamyonları sorununa dikkat çekmek için Karaköy’deki Mimarlar Odası İstanbul Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Savunmadan Ayşa Yıkıcı tarafından yapılan basın açıklamasında amyonların ekosistem dengesini tehdit ettiği işaret etti.


Açıklamada “şoförlere sefer başına ücretlendirme sistemine son verilmesi” gerektiğine dikkat çekerek çözüm önerileri sunuldu:


- Rüşvet veren şirket yetkilileri başta olmak üzere...