24 / 04 / 2024

Hakan Kutoğlu istanbul depremi açıklaması

Hakan Kutoğlu istanbul depremi açıklaması

İstanbul'da 7'nin üzerinde depremin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Saat tıkır tıkır işliyor. Zaman kaybedilmemeli" uyarısı yaptı.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Can Dostlar Turizm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Can Dostlar Turizm İnşaat Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Özalp, Hakan Mansuroğlu ve Okan Dulda ortaklığında kuruldu.

Köroğlu İstanbul İnşaat Plastik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Köroğlu İstanbul İnşaat Plastik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Köroğlu tarafından kuruldu.

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektör yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu, Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin Gölyaka ile Düzce'yi birbirinden 20 santimetre uzaklaştırdığını söyledi.

Balekoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balekoğlu İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Furkan Balekoğlu ve Hakan Balekoğlu ortaklığında kuruldu.

Kutoğlu Madencilik İnşaat Hafriyat Peyzaj İş Makineleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kutoğlu Madencilik İnşaat Hafriyat Peyzaj İş Makineleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  700 bin TL sermaye bedeli ile Medeni Kut tarafından kuruldu.

Atölye Akc Proje Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Akc Proje Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Kağıthane’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Kasaroğlu, Okan Akıncı tarafından kuruldu.

Binalar uygun zemin koşullarında inşa edilmeli!

Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Düzce'de dün saat 15.40'ta yaşanan 5.0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamasında binaların uygun zemin koşullarında inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çizgi Nebo İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Çizgi Nebo İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret  Limited Şirketi bugün Silivri’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan    Sertoğlu ve Ünal Gökcegöz tarafından kuruldu.

Oyko İnşaat Turizm Ve Sanayi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Oyko İnşaat Turizm Ve Sanayi Yatırımları Geliştirme Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Kaftanoğlu tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Hakan Kutoğlu istanbul depremi açıklaması Haberi

Hakan Kutoğlu istanbul depremi açıklaması

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, İstanbul depremine ve Türkiye'deki yapı kalitesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “İstanbul için saatli bomba tıkır tıkır geri çalışıyor. Şu anda İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem kaçınılmaz. Her türlü zararı aza indirmek için önlem almak zorundayız. Devlet ile hak sahipleri yatırım ortaklığı modeli zaman kaybetmeden yasalaşmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Kutoğlu, bir yandan da pandeminin yarattığı sorunlarla boğuşmakta olan Türkiye'nin, büyük bir depremin yıkımıyla karşı karşıya kalmaması için risk ve zarar azaltma konusunda, özellikle de kentsel dönüşümde yeni yaklaşımlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Mevcut durumda sistemin kentsel dönüşümden daha çok bina dönüşümü şeklinde geliştiğini belirten Kutoğlu, “Bu durum, kentlerin sorunlarını çözmek bir yana daha...