19 / 04 / 2024

Hakkari imarı

Hakkari imarı

Hakkari Belediyesi, "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" çalışmalarına yeniden başladığını açıkladı. Belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

Hakkari'de imar barışı bilgilendirmesi yapıldı!

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan “İmar Barışı” ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Hakkari yeniden imar ediliyor!

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan hizmet atağı devam ederken, kent merkezinin yeniden imar edilerek çehresinin tamamen değiştirileceği açıklandı.

Hakkari'de imar revizyon çalışmaları başladı!

Hakkari Şehir Merkezi’nin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalar başladı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.

Hakkari'nin imar planı değişiyor!

Hakkari Belediyesi, "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" çalışmalarına yeniden başladığını açıkladı. Belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hakkari'de imar revizyonu çalışmaları başladı!

Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı.

Hakkari'de yeni imar yolları açılıyor!

Hakkari Belediyesi, yeni imar planıyla kentin birçok mahallesinde yeni yol açma çalışmaları başlatırken, vatandaşlar da çalışmalara destek oluyor.

Hakkari E.İ. hattının imar planı yapım işi ihale ediliyor!

Hakkari E.İ. hattının kamulaştırma, imar planları ve tasarruf belgelerinin hazırlanması işi yapılacak...

Dev cami projesi için hazırlanan imar planına itiraz edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Esenyurt imar sorunu Eylül ayına kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Kadıköy-Kartal metrosu açılışı nedeniyle Eylül ayına ertelendi... Esenyurt'un imar sorunu Eylül'e kaldı...

Erdoğan Bayraktar, Ege kıyılarındaki imar düzenini açıklayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bodrum Kaymakamlığı'nda düzenlenecek basın toplantısında Muğla - Bodrum kıyıları, genel itibariyle Ege kıyılarındaki, imar düzeni ile ilgili açıklama yapacak

Yat limanının imar projesi iptal edildi!

Türkiye’nin en büyük kruvaziyer yat limanının imar projesi (Zeyport), Danıştay İdari Daireleri Kurulu tarafından iptal edildi.

Hakkari imarı Haberi

Hakkari imarı

Hakkari Belediyesi, kent merkezinin imar planının yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı.


İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Belediyeden yapılan açıklamada, mevcut kış şartları nedeniyle ertelenen "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" çalışmalarına başlandığı belirtildi.


Bu kapsamda İller Bankası, AFAD Başkanlığı ve Hakkari Belediyesi teknik heyetinin şehirde saha çalışması gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Hakkari’nin imarına esas jeolojik-jeoteknik etüt işi için ilk sondaj çalışması Bulak Mahallesi Atatürk Kültür Merkezi'nin yanındaki arazide yapıldı. Ayrıca jeofizik çalışmaları ise Merzan Mahallesi'ndeki çeşitli arazilerde eş zamanlı başlatıldı. Yapılacak jeolojik ve jeoteknik çalışmaların ardından Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması...