26 / 04 / 2024

Hakkâri Yüksekova Havalimanı açılış

Hakkâri Yüksekova Havalimanı açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın açılışı gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Türkiye'deki havalimanı sayısı 55'e yükselecek.

Yakup Canbolat Hakkâri-Yüksekova Havalimanı’nda inceleme yaptı!

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılacak olan Hakkâri-Yüksekova Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kente yapılan yatırımlar arasında 5 yıldızlı otel inşası da bulunuyor.

Hakkari Yüksekova'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Hakkari ili, Yüksekova ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma!

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Hakkari Yüksekova'da Emlak Danışmanlığı kursu verildi!

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası ile Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Emlak Danışmanlığı kursunu bitiren 36 kursiyere, Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2016 tarihinde 29934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksekova'da ağır hasar gören 700 yapı yıkıldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar gören yapılardan 700'ünün yıkımı gerçekleştirildi.

Yüksekova’ya yeni stadyum geliyor!

Terör mağduru ve yorgunu yerleşim yerlerinin başında gelen Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlarla yaralarını sarmaya başladı.

Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmelikte değişiklik 2016!

14 Ekim 2016 tarihinde 29857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik yönetmeliği ile Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmeliğin 18. ekinde yer alan protokolde değişiklik yapıldı..

Yüksekova'da kira yardımları periyodik şekilde devam edecek!

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın verdiği tahribatın giderilmesi ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yönetmeliği!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Eylül 2016 tarihinde 29835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Yüksekova’daki 9 okul yıkıldı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan binlerce öğrencinin eğitim gördüğü 9 okul yıkılarak, karakola dönüştürüldü.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

2016/9123 Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 26 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yüksekova'da ağır hasarlı yapılar yıkılıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Hakkâri Yüksekova Havalimanı açılış Haberi

Hakkâri Yüksekova Havalimanı açılış

Temeli 18 Temmuz 2010'da atılan havalimanının bitimi, terör, kamulaştırma ve ek süre gibi nedenlerle birkaç kez ertelendi.


İlk test uçuşu 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen Yüksekova Havalimanı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açılacak. Hakkari Yüksekova'nın açılmasıyla hizmet verilen havalimanı sayısı 55'e çıkacak.


Hakkari'ye 65 kilometre, Yüksekova'ya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki havalimanı için kamulaştırma kapsamında 11 milyon 405 bin 600 lira ödendi.


Yıllık bir milyon yolcu kapasiteli havalimanında, kapalı alanı 6 bin 600 metrekare terminal binası, teknik blok, kule, ısı merkezi, güç merkezi, itfaiye binası, iş makineleri garajı, sundurma binası, emniyet binası, giriş kontrol binası, DHMİ Hizmet Binası ve yeni garaj binası...