23 / 04 / 2024

Halı saha nasıl yapılır

Halı saha nasıl yapılır

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itiyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Altın fiyatlarında son bir hafta nasıl geçti? Bu hafta yön neresi?

Altın piyasasında bu hafta hareketli geçti. Rusya Ukrayna arasındaki gerilim gittikçe agresif bir hal alırken son dakika gelişmeleri altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki altın fiyatlarında son bir hafta nasıl geçti? Bu hafta yön neresi? İşte ayrıntılar...

Niğde Yeşilova Köyü'nün halı saha ihtiyacı mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Niğde'nin Yeşilova Köyü'ne halı saha ihtiyacı yapılıp yapılmayacağını sordu..

Kahramanmaraş Malik Ejder'e iki halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesinde iki adet halı saha yapımları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Artvin Arhavi Halı Saha ve Spor Tesisi bugün açılıyor!

Geçtiğimiz ay sahil dolgu alanında yapımına başlanan ve yoğun çalışmalar sonucunda Arhavi'ye kazandırılan Halı Saha ve Spor Tesisi resmi törenle açılıyor. Arhavi Belediyesi tarafından organize edilen açılış töreni için hazırlıklar sürüyor.

Tekirdağ Kozyörük'e halı saha!

Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozyörük Mahallesi'ne yaptırılan halı saha ve çocuk parkı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı...

Muğla Büyükşehir'den Datça'ya halı saha!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Datça İlçesi Cumalı Mahallesinde yapımı tamamlanan halı saha ve tesis, Datçalı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bingöl'de 10 semte halı saha yapılacak!

Başkan Barakazi, 10 semte Halı Saha ve 7 Çocuk Oyun Parkı ile Kadın Emek Çarşısı yapacaklarını söyledi. Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi 2016’da yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Malatya Akçadağ'da Halı Saha Tesisleri modern hale dönüştürülüyor!

Akçadağ’da uzun yıllardır sportif anlamda hizmet veren, aynı zamanda ilçenin ilk halı sahası durumunda olan Akçadağ Halı Saha Tesisleri, tadilattan geçirilerek modern bir hale dönüştürülüyor.

Nevşehir Kaymaklı'da sentetik halı saha yapımına başlandı!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasında sentetik halı saha yapımına başlandı. Kaymaklı Belediyesi tarafından kasabada kapalı sentetik halı saha yapımına başlandı.

Nevşehir Kaymaklı’da halı saha yapımına başlandı!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasında sentetik halı saha yapımına başlandı. Halit Elma, ‘’ Kültür Merkezi içerisinde Kapalı Sentetik Futbol Sahası inşaatı başlamış olup, bu yatırımımız en kısa sürede hizmete sunulacaktır. " dedi.

Borca batık mirasın reddi nasıl yapılır?

Yasal ve atanmış mirasçılara menkul ve gayrimenkul kalabileceği gibi, hal veya borç da miras olarak kalabiliyor. Kendisine borca batık miras kalanlar mirası reddedebiliyor. Peki, borca batık mirasın reddi nasıl yapılır?

Konut kredisinde devlet desteği nasıl alınır?

Konut kredisi için ödenecek yüzde 25'lik peşinatı biriktirmek kimi zaman seneler alabiliyor. Hal böyle olunca, söz konusu kredi peşinatı için devlet destek verme kararı aldı. Peki, konut kredisinde devlet desteği nasıl alınır?

Halı saha nasıl yapılır Haberi

Halı saha nasıl yapılır

Halı saha nerede yapılır?

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itebiliyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?


Halı saha yapımında arsa sıfatı..

İmara açık olmayan arazilerde halı saha kurulamıyor. Ancak bazı istisnai durumlar da söz konusu olabiliyor. Belediyenin imar müdürlüğü geçici ruhsat verebiliyor.


Ayrıca, kadastro yolu olan yerlere yüzde 5 olarak 250 m insaat yapılabiliyor. Bu nedenle halı saha yapılması düşünülen yer için öncelikle belediyenin imar birimleri ile görüşülmesi gerekiyor. 


Halı Sahanın yapılacağı yer bir Harita Mühendisi veya Topograf tarafından belirlenir. Sınır köşe kazıkları çakılır. Böylelikle Halı Sahanın arsa içerisinde doğru bir şekilde konumlandığından ve Çevre Hatıl Duvarlarının Birbirine dik olduğundan emin olunur. Bu Çalışma ile arsa...