19 / 04 / 2024

halı saha yapımında arsa sıfatı nedir

halı saha yapımında arsa sıfatı nedir

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itiyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?

Kardemir işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 ne zaman yapılacak? Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kardemir işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 ne zaman yapılacak? Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Bakan Özhaseki: Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettiklerini söyledi.

TMO hububat alımında son dakika! Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak! Hemen bakın!

TMO hububat alımında son dakika... Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak... Hemen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'ın açıkladığı bu detaylara bakın...

Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Zeytinburnu'nda yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Zeytinburnu'nda yapım veya onarım karşılığı kiralama işi ihale edecek. İşte detaylar...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Altındağ'da 52.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, 52 milyon 644 bin 823 TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi daha yerle bir etti...

Hızlı tren hattı yapımında ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilmesi için önerge verildi!

Hızlı tren hattı yapımına yönelik olarak ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesi için meclise önerge verildi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

halı saha yapımında arsa sıfatı nedir Haberi

halı saha yapımında arsa sıfatı nedir

Halı saha nerede yapılır?

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itebiliyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?


Halı saha yapımında arsa sıfatı..

İmara açık olmayan arazilerde halı saha kurulamıyor. Ancak bazı istisnai durumlar da söz konusu olabiliyor. Belediyenin imar müdürlüğü geçici ruhsat verebiliyor.


Ayrıca, kadastro yolu olan yerlere yüzde 5 olarak 250 m insaat yapılabiliyor. Bu nedenle halı saha yapılması düşünülen yer için öncelikle belediyenin imar birimleri ile görüşülmesi gerekiyor. 


Halı Sahanın yapılacağı yer bir Harita Mühendisi veya Topograf tarafından belirlenir. Sınır köşe kazıkları çakılır. Böylelikle Halı Sahanın arsa içerisinde doğru bir şekilde konumlandığından ve Çevre Hatıl Duvarlarının Birbirine dik olduğundan emin olunur. Bu Çalışma ile arsa...