24 / 04 / 2024

haliç Dekovil

haliç Dekovil

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Haliç - Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı Kağıthane Belediyesi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımından vazgeçtiği dekovil raylı sistem hattını Kağıthane Belediyesi tamamlayacak. Güneş enerjisi ile çalışacak ve nostaljik nitelikli yeni dekovil hattı 3 kilometre olacak.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı havadan görüntülendi!

Belgrad Ormanı’ndaki ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesinin ihalesi 1 Şubat’ta yapılmıştı. Son günlerde en çok merak edilen projesinin güzergâhı havadan görüntüledi...

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi protesto edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç-Kemerburgaz arasında yapılması planlanan demiryolu dekovil hattı ihaleye edildi. Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup ihaleyi protesto etti.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi yarın!

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı yeniden hayata geçiriliyor. İhalesi yarın gerçekleşecek olan Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın 660 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu!

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

Haliç - Karadeniz Sahra Hattı: I. Dünya Savaşı'ndan kalan gizli hat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 62 kilometrelik Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili dekovil hattının yeniden inşası için ihaleye çıkıldı. Peki 1. Dünya Savaşı'nın gizli hattı, Haliç - Karadeniz Sahra Hattı ne zaman ve nasıl kuruldu?

Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili'ne dekovil geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1900'lerden kalan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili kömür taşıma dekovil hattını canlandırmak için düğmeye bastı. Dekovil, Kemerburgaz'dan Kağıthane Elektrik Santrali'ne kadar gidecek. İşte dekovil projesinin detayları...

haliç Dekovil Haberi

haliç Dekovil

1.Dünya Savaşı'nda, Karadeniz kıyısındaki maden ocaklarından, Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor. Projenin ilk kısmını oluşturan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili hattı İBB'de oybirliği ile kabul edildi. Projenin ikinci ayağının Belgrad Ormanları'ndan geçmesi planlanıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşa edilecek Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı Projesi'nin Kağıthane ve Eyüp ilçelerinde kalan kısımlarına ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği teklifi onaylandı. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatılan proje, Ak Partili ve CHP'li Meclis üyelerinin "evet" oyuyla oybirliğiyle kabul edildi.


PROJENİN İKİNCİ AYAĞI BELGRAD ORMANINDAN GEÇECEK 

Haliç'in bitiminde bulunan Bilgi Üniversitesi'nin Santral İstanbul kampüsünden Karadeniz'e doğru gidecek nostaljik tren hattı, Sadabad Tarihi sit alanından geçerek, tarihi...