29 / 03 / 2024

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için çed raporu gerekli mi

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için çed raporu gerekli mi

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

Gürcistan açıklarında Karadeniz'de 3 yıl yaşanan Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı açıklandı.

İstanbul’da yeni metro hattı için 175 milyon avroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Societe Generale, İstanbul'da yeni bir metro hattının inşa edilmesi için toplam 175 milyon avroluk finansman verildi.

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Haliç-Kemerburgaz tren hattının planları iptal edildi!

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

Haliç - Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı Kağıthane Belediyesi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımından vazgeçtiği dekovil raylı sistem hattını Kağıthane Belediyesi tamamlayacak. Güneş enerjisi ile çalışacak ve nostaljik nitelikli yeni dekovil hattı 3 kilometre olacak.

Karadenizin tek hafif raylı sistem hattı uzatılıyor!

Karadeniz'in tek hafif raylı sisteminin hattı uzatılıyor. Samsun'da 36 durakta, 29 tramvayla hizmet verilen hafif raylı sistemin güzergahı uzatıldı. 

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

MİNT'ten 2 milyar dolarlık dönüşüm!

Konut sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen MİNT, Haliç Boğaz hattının yüzde 10’unu dönüştürmeyi planlıyor. Firma, gelecek yıl 5 yeni proje ile boy gösterecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için çed raporu gerekli mi Haberi

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için çed raporu gerekli mi

İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çift alan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla 1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı" projesi için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verdi. 


Proje için hazırlanan tanıtım dosyasına göre; istasyonların inşa edileceği yeşillik alanlar projeden olumsuz yönde etkilenecek. Çünkü bölgenin mevcut planlarına göre hattın tamamı yeşil alanlardan geçiyor. Tanıtım dosyasında, tren hattının inşaatı sırasında olgun ağaçların sökülmesinin kaçınılmaz bir kayıp olacağı belirtilerek "Yer değişimine uygun olan ağaçlar başka yerlere taşınacak" denildi. Hat üzerinde İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleri de bulunuyor. Hat boyunca Sadabat Tarihi...