28 / 03 / 2024

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Küçükçekmece raylı sistem projeleriyle ulaşım üssü olacak!

İstanbul Küçükçekmece’de AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Belediye Başkanı Temel Karadeniz yaptığı açıklamada “Küçükçekmecelilerle gönül köprüleri kurarak, büyük bir aile olduk” dedi. Karadeniz ilçedeki raylı sistem projelerini de anlattı...

Karadenizin tek hafif raylı sistem hattı uzatılıyor!

Karadeniz'in tek hafif raylı sisteminin hattı uzatılıyor. Samsun'da 36 durakta, 29 tramvayla hizmet verilen hafif raylı sistemin güzergahı uzatıldı. 

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Kağıthane ve Eyüp'e demiryolu geliyor!

İstanbul'da tarihi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı'nın Kağıthane ve Eyüp İlçelerinde kalan kısımlarının kullanıma kazandırılması amacıyla hazırlanan proje hayata geçirilecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu!

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı Haberi

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı

1.Dünya Savaşı'nda, Karadeniz kıyısındaki maden ocaklarından, Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor. Projenin ilk kısmını oluşturan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili hattı İBB'de oybirliği ile kabul edildi. Projenin ikinci ayağının Belgrad Ormanları'ndan geçmesi planlanıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşa edilecek Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı Projesi'nin Kağıthane ve Eyüp ilçelerinde kalan kısımlarına ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği teklifi onaylandı. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatılan proje, Ak Partili ve CHP'li Meclis üyelerinin "evet" oyuyla oybirliğiyle kabul edildi.


PROJENİN İKİNCİ AYAĞI BELGRAD ORMANINDAN GEÇECEK 

Haliç'in bitiminde bulunan Bilgi Üniversitesi'nin Santral İstanbul kampüsünden Karadeniz'e doğru gidecek nostaljik tren hattı, Sadabad Tarihi sit alanından geçerek, tarihi...