19 / 04 / 2024

Haliç metro istasyonu

Haliç metro istasyonu

2000 yılında Anıtlar Kurulu Haliç'e yapılacak Metro Köprü Projesi'ni onaylamış. 45 trilyona Haliç'e yapılacak 892 metre uzunluğundaki 5. köprü ile İstanbul Metrosu'nun Taksim-Yenikapı hattı geçişi çelik köprü ile gerçekleşecekmiş.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için başvuru yaptı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

İBB tarafından Merter Metro İstasyonu’nun yanına kaçak olarak kurulduğu iddia edilen büfe İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’a ait olduğunu iddia etti.

Çamçeşme Parkı hizmete girdi!

Pendik Belediyesi tarafından Metro istasyonu çalışmaları nedeni ile kapatılan Çamçeşme Parkı yeniden düzenlendi. Park hizmete açıldı...

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

İnşaat çalışmaları devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, 18,50 kilometre uzunluğunda olacak. Metro istasyonu 12 istasyondan oluşacak. Peki Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

İstanbul'da yeni açılacak 192 metro istasyonu!

İstanbul'da inşaat çalışmaları devam eden toplam 18 metro hattı bulunuyor. Bu metroların inşaat çalışmaları tamamlandığında İstanbul 192 yeni metro istasyonuna kavuşmuş olacak. Peki sizin eviniz hangi istasyona yakın? İşte tüm detaylar...

Kurtköy Metro İstasyonu imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kurtköy Metro İstasyonu ve Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Başakşehir-İkitelli Metrosu veri laboratuvar merkezi ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir-İkitelli metro istasyonu, veri laboratuvar merkezi inşaatı ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Başakşehir-İkitelli Metrosu veri laboratuvar merkezi ihalesi 19 Mart'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir-İkitelli metro istasyonu, veri laboratuvar merkezi inşaatı ihalesi 19 Mart'ta yapılacak. 

Dünyanın en ilginç 12 metro istasyonu!

Dünyanın her yerinde metro yatırımları yapılıyor. Türkiye'de tasarı mı ile çok dikkat çekmeyen metro istasyonları, dünyanın çeşitli şehirlerinde görenleri şaşkına çeviriyor...

Haliç metro istasyonu Haberi

Haliç metro istasyonu



Haliç'e 5. köprü


Anıtlar Kurulu, İstanbul Metrosu'nun Haliç'in üzerinden geçişini sağlayacak çelik köprünün yapımına izin verdi.


MALİYETİ 45.2 TRİLYON LİRA


Büyükşehir Belediyesi'nin Anıtlar Kurulu ile sürdürdüğü görüşmeler ve kurulun incelemeleri sonucunda Metro Köprü Projesi onaylandı. İstanbul Metrosu'nun Taksim-Yenikapı hattı Haliç geçişi, 892 metre uzunluğundaki çelik köprü ile gerçekleşecek. Köprü, 2 metre çapındaki çelik boru kazıklar üzerine monte edilecek. Köprü inşasında 3 bin 600 ton çelik boru kazık, 4 bin 500 ton çelik kullanılacak. Tüneller ile köprünün inşasının 72 milyon 650 bin dolara (45.2 trilyon lira) mal olması bekleniyor.


İSTASYONLARDA DÜKKANLAR


Taksim-Perşembe Pazarı arasında yer alan 2 bin 550 metre uzunluğundaki tünellerde, 30 metre...