07 / 05 / 2024

Haliç temizleme operasyonu

Haliç temizleme operasyonu

Haliç yüzeyinden yayılan koku ve metan gazları toplu hastalanmalara yol açarken, 1986 yılında Haliç'in suyu dörtte bir oranında berraklaşmış. Haliç'i kurtarma operasyonu için ise 39 milyar lira harcanmış.

2001 yılında Haliç, 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış!

Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan Haliç'i temizleme çabaları 2001 yılında sonuç vermeye başlamış. Üç belediye başkanı eskiten Haliç, 500 milyon dolar harcamayla 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış.

1997 yılında Haliç, diyaliz yöntemiyle temizlenecekmiş!

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış. Toplam maliyeti 30-40 trilyon liraya diyaliz yöntemiyle Haliç, 8 ayda temizlenecekmiş. Gemilerle toplanan balçıklar, Alibeyköy'deki eski taş ocakları çukurlarına hortumlarla pompalanacakmış.

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış!

1997 yılında Haliç'in ıslah ve rehabilitasyon çalışmalarının başlaması dolayısıyla Sütlüce'de düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan, Haliç 1997 yılının sonuna kadar temizlenecek demiş.

1986 yılında Haliç biraz nefes almış!

Haliç yüzeyinden yayılan koku ve metan gazları toplu hastalanmalara yol açarken, 1986 yılında Haliç'in suyu dörtte bir oranında berraklaşmış. Haliç'i kurtarma operasyonu için ise 39 milyar lira harcanmış.

1929 yılında Haliç tehlikeli olmaya başlamış!

1929 yılında Haliç sandallar için bile tehlikeli olmaya başlamış ve içinde hareket edilemeyecek bir hale gelmiş. Belediye daireleri, temizleme neticesinde çıkacak malzemenin kime ait olduğu konusunda anlaşamıyormuş.

İstanbul Metrosu Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşasında yeni aşamaya geçildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapılan, Süleymaniye Camisi'nin siluetini etkileyeceği gerekçesiyle, İstanbul'u Dünya Miras Listesi'nden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan İstanbul Metrosu Haliç Metro Geçiş Köprüsü

Nef 2 Haliç'te 280 bin TL'ye!

Taksim ve Mecidiyeköy'e 5 kilometre uzaklıkta olan yüksek tavanlı ve Haliç manzaralı projede 74 metrekarelik dairelere 280 bin TL'den başlayan fiyatlarla, 7 bin TL peşinat ve 2 bin 750 TL taksitle sahip olabilirsiniz

Reyhanlı Belediyesi kat karşılığı sebze hali yaptırmak istiyor!

Reyhanlı Belediye Başkanlığı kendine ait 13 bin 387 metrekare asa üzerine sebze ve meyve hali yaptırmak üzere ihale açtı

Kılıç İnşaat'tan Japon Evler Haliç'te 340 bin liraya ofis!

İkinci etabının yapımına önümüzdeki Temmuz ayında başlanacak olan Haliç Japonevler projesinde ofislerin fiyatları 340 bin lira ile 525 bin lira arasında farklılık gösteriyor

Efektif Gayrimenkul'den Blox Haliç'te 345 bin TL'ye!

Ağa Han ödüllü Mimar Han Tümertekin tarafından tasarlanan Blox Haliç, Efektif Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor

Timur Gayrimenkul'den Nef İki Haliç'te 107 bin dolara!

Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef 2 Haliç Evleri içerisinde yer alan dairelerin fiyatları 107 bin dolar ile 132 bin dolar arasında farklılık gösteriyor

Karadeniz suyu Boğaz'la birleşecek, Haliç'te turistik tekneler gezecek!

Haliç'te otel yatırımı yapan Babaoğlu: İstanbul'un altın çağının yaşandığı Haliç, sonra hak ettiği değeri görmemiş. şžimdi itibarı iade ediliyor, nitelikli yatırımlar yapılıyor

Reyhanlı Belediyesi kat karşılığı meyve sebze hali yaptıracak!

Reyhanlı Belediye Başkanlığı kat karşılığı hisseli olarak sebze hali kompleksi inşaatı yaptırılacak

Haliç temizleme operasyonu Haberi

Haliç temizleme operasyonu



Altın Boynuz 39 milyar yuttu


Haliç biraz nefes aldı


 Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Haliç suyunun şimdiden dörtte bir oranında berraklaştığını'' belirterek, ''Fazla değil, bir buçuk yıl sonra Haliç ayağa kalkacak'' dedi.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   HALİÇ 39 milyar lira yuttu ve nefes almaya başladı...

   Bir buçuk yıl önce Haliç çevresi ve yüzeyinden yayılan gürültü, koku ve metan gazları toplu hastalanmalara yol açarken, Valiliğin sonuçlandırdığı ''kirlilik belirleme'' çalışması İstanbul'da havası ''en kirli'' semtin Şişli, en temiz semtin de Haliç'in Eyüp bölgesi olduğunu ortaya çıkardı.

   Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Haliç suyunun da dörtte bir oranında berraklaştığını'' belirterek, sonra Haliç ayağa kalkacak'' dedi.