19 / 04 / 2024

halide edipin evini kim satın aldı

halide edipin evini kim satın aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından dün satışa çıkarılan Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar'ın bir dönem yaşadığı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü'nü, Cengiz İnşaat aldı.

Evini kiraya verenler kaç lira vergi ödeyecek?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, elde ettikleri kira geliri için vergi mükellefi oluyor. Peki, evini kiraya verenler kaç lira vergi ödeyecek? Vergi ne zaman ödenecek?

Hülya Avşar Tarabya'daki evini 3 milyon dolara satıyor!

Tarabya'da kimsenin bilmediği bir villası olan Hülya Avşar, evini 3 milyon dolara satışa çıkardı. Avşar Kızı'nın Sarıyer'deki bir diğer köşkü de 10 milyon dolara alıcı bekliyor

Kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

Evini kiraya veren ne kadar vergi öder?

2014 yılında evini kiraya veren ve 3.300 TL'den yüksek kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2015 yılında evini kiraya veren ne kadar vergi öder?

Mai Residence'ta evini seç, ödemelere 1 yıl sonra başla!

Fer Yapı, Kartal’da inşa ettiği Mai Residence’da ev sahibi olmak isteyenler için ‘Yok Artık’ sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanyaya göre, konut alacaklar hiç para ödemeden evini seçip yerleşiyor, ödemeler ise bir yıl sonra başlıyor.

Baba evini oğluna satabilir mi?

Babanızın bir evi olduğunuzu ve oğlu olarak size satmak istediğinizi farz edelim. Peki, bir baba evini oğluna satabilir mi? Babanın evini oğluna satması için gerekenler nelerdir?

Canik Belediye Başkanı kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini yıktı!

Samsun’un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı Projesi’nin 3. etabını başlatmak için çocukluğunun ve anılarının geçtiği baba evini iş makinesi ile yıkarak öncü oldu...

Dumankaya Hi-Fit: Eski evini getir, yeni evini al!

Dumankaya İnşaat imzası ile hayata geçirilen Dumankaya Hi-Fit Evleri İstanbul Bahçeşehir'de yükseliyor. Proje "Dumankaya Hi-Fit: Eski evini getir, yeni evini al" sloganı ile satışlarına devam ediyor.

Samsun'da metan gazı bulan bir kişi bu gazla evini ısıtıyor!

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor. Mahallede yaklaşık 10 evin, bahçesinden çıkan metan gazıyla ısınıyor..

Başkasının evini kiraya vermek mümkün müdür?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi kiracı ve kiralayan tarafında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Peki, başkasının evini kiraya vermek mümkün müdür? Kiralayanla mal sahibi farklı kişi olabilir mi?

Hüseyin Karcı yaptığı maket yapılarla evini müzeye çevirdi!

Salihli ilçesinde yaşayan Hüseyin Karcı, atık malzemeleri de kullanarak yaptığı tarihi yapıların minyatürleriyle evini adeta açık müzeye çevirdi. Karcı, eski yapıların minyatür maketlerini yapmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti.

Avukat Kadir Kurtuluş: Eylem planıyla ilk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

Avukat Kadir Kurtuluş: İlk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

halide edipin evini kim satın aldı Haberi

halide edipin evini kim satın aldı

Koru ve köşkün yüzde 65'i için Eskidji tarafından düzenlenen açık artırmaya Sinpaş da katıldı. 19.2 milyon YTL'den başlayan açık artırmada en yüksek fiyatı 28 milyon 200 bin YTL ile Cengiz İnşaat verdi. 70 dönüm arsası olan korunun üzerinde 2 bin 900 ağaç kayıtlı. TMSF'nin dün satışa çıkardı aralarında Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü'nün de bulunduğu muhammen bedelleri toplamı 105 milyon YTL'yi aşan 184 taşınmazın 54'ü satıldı. TMSF dünkü açık artırmalardan toplam 50 milyon YTL'yi aşan gelir sağladı. Satışı gerçekleştirilemeyen taşımazlar için ikinci ihale 30 Ekim'de gerçekleştirilecek.

BUGÜN DE MÜCEVHER SATACAK

ÖTE yandan TMSF, bugün muhammen bedelleri yaklaşık 4 bin...