25 / 04 / 2024

halil şahinler

halil şahinler

Danıştay, süresinde imar planına alınmamış olsa dahi, genel hizmetlere ayrılan taşınmazların sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekmediğine karar verdi.

Şahinler Holding Almanya'da villa ve konut üretecek!

Hazır giyim sektöründe adını duyurdu. Şahinler Holding şu sıralar turizm ve serbest bölge işletmeciliğinde büyüyor. Şirketin patronu Kemal Şahin Almanya'da villa ve konut üreteceklerini ayrıca işletmek üzere kiralık otel aradıklarını söylüyor…

Şahinler Holding’in Club Mega Saray'ına tesis yatırımı!

TTF), Şahinler Holding ile iş birliği anlaşması imzaladı. Buna göre, Şahinler Holding’in Antalya’da yer alan tatil köyü Club Mega Saray’ın içine Mega Saray Tenis Akademisi kurulacak.

Halil Ersoy: Tapu harcı düşürülmeli!

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Halil İbrahim Aşgın, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

İsrail'den El Halil'e konut inşası planı!

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halil Engin İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Ergin tarafından kuruldu. 

Gökhan Halil Proje Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gökhan Halil Proje Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Halil tarafından kuruldu. 

Mes Şahinler Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Gıda Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mes Şahinler Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Gıda Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Resul Şahin tarafından kuruldu. 

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

Halil Aybar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halil Aybar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Halil Aybar tarafından kuruldu. 

İbrahim Halil Yanmaz'dan 3 yeni şirket!

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, bugün 3 yeni şirket kurdu. Şirketlerin toplam sermaye bedeli 25 milyon 370 bin TL olarak belirlendi. 

Halil Avcı Şirketler Grubu prestijli projelere imza atıyor!

Halil Avcı Şirketler Grubu sadece Adana değil, dünya çapında 38 yıldır prestijli projelere imza atıyor. İnşaat, enerji, maden, ziraat ve turizm alanlarında oluşturduğu dolaylı istihdam ve yurt içi ile yurt dışı inşaat projeleriyle ülke ekonomisine güç katıyor.

halil şahinler Haberi

halil şahinler

İzmir'de imar planına göre umumi hizmete ayrılarak yol, eğitim alanı, sağlık tesisi ve yeşil alan olarak düzenlenen taşınmazın sahiplerinin, 2001 - 2005 arasında ödedikleri emlak vergisinin yasal faiziyle birlikte iadesi istemiyle İzmir 2. Vergi Mahkemesi'ne dava açmasıyla başlayan hukuki süreç sonunda, Danıştay 9. Dairesi taşınmazın süresinde imar programına alınmamış olmasının, emlak vergisi ödemesinin durmasına engel teşkil etmeyeceğine karar verdi.

(Milliyet)

Kararın tam metni:

 

 

DANIŞTAY KARARI

Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığından:

Esas No : 2007/1783

Karar No : 2007/2143

Kanun Yararına Temyiz Eden: Danıştay Başsavcılığı

Davacılar : Hatice Şahinler, Halil Şahinler, Fethi Şahinler

Erduan Şahinler, Gülfidan Arabacı, Fikriye Karakaş

Fatma Aydemir, Ayşe Ercan

Vekili : Av. Ali Asker Aklan

...