25 / 04 / 2024

halis ağa emlakçısı

halis ağa emlakçısı

TMSF'nin 300 milyon YTL fiyat biçtiği İstanbul Libadiye'deki arazisini `Ben daha iyi fiyata satarım' diyen ve dünyanın en ünlü emlakçısıyla anlaşan Halis Toprak haklı çıktı. İhalede fiyat 300 milyon dolara dayanırken, teklif Gül Yapı'dan geldi.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi çağrısı!

2019 yılı Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödemeleri için son tarih 2 Aralık 2019 olarak belirlendi. Meram Belediyesi de emlak vergileri ile ilgili olarak zamanınca ödeme çağrısı yaptı.

Orhangazi Belediye Başkanı'ndan 'öğrencilere ev kiralayın' çağrısı!

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın,  ev sahiplerine ve emlakçılara “öğrencilere ev kiralayın” çağrısı yaptı. 

Hendek Belediyesi'nden vergi çağrısı!

Hendek Belediyesi tarafından, 30 Kasım’a kadar emlak, ilan, reklam ve çevre temizlik vergileri ve 25 Kasım'a kadar da başvurulması durumunda kanun kapsamına giren borçların yeniden yapılandırılarak taksit imkanları sunulacağı çağrısı yapıldı.

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

Aıcom S.P.A Merkezi İtalya İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Aıcom S.P.A Merkezi İtalya İstanbul Merkez Şubesi, Harun Aşa Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Ümraniye, Ümraniye Atatürk Mahallesi'nde açıldı.

2000 yılında Atik Ali Paşa Yalısı otel haline getiriliyormuş!

Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihale sonucunda, 49 yıllığına, 29 milyon 250 bin dolara Four Seasons Hotel'e kiraya verilen Atik Ali Paşa Yalısı 2002 yılında otel olarak hizmete girecekmiş.

Saklı pay için dava açma süresi!

Mirasta saklı pay, mirasbırakanın tasarruf yapamayacağı kısım olarak karşımıza çıkıyor. Mirasçının saklı payının ihlal edilmesi halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, saklı pay için dava açma süresi ne kadardır?

Selimpaşa Emlak Konutları ve Ispartakule Evleri değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., "Selimpaşa Emlak Konutları'' ve "Emlak Konut Ispartakule Evleri'' projelerine ilişkin değerleme raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte raporlar...

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

Yeşil GYO'dan Olağan Genel Kurul çağrısı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Çağrısı yaptı. 19 Haziran'da yapılması kararlaştırılan toplantıya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle

halis ağa emlakçısı Haberi

halis ağa emlakçısı



TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) 450 milyon dolar borcu bulunan işadamı Halis Toprak'ın, İstanbul'daki en değerli arazisi olan Libadiye arsası için dün düzenlenen ihalede fiyat 300 milyon dolara dayandı. Dört şirketin yarıştığı arazi için en yüksek teklif Gül Yapı'dan geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen ihaleden sonra açıklama yapılmazken, satışa yakın kaynaklar fiyatın 300 milyon dolara yakın seviyede gerçekleştiğini belirtti. Ancak Halis Toprak'ın ortaya çıkan fiyatı yükseltmek için önümüzdeki günlerde pazarlık aşamasına geçeceği ve bu nedenle ihalenin sonuçlandırılmadığı kaydedildi.


TMSF geçtiğimiz mayıs ayında söz konusu araziyi 300 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarırken, Toprak `Ben daha iyi fiyata satarım' diyerek...