19 / 04 / 2024

halk deprem konusunda bilinçli mi

halk deprem konusunda bilinçli mi

Kocaeli Jeofizik Mühendisleri Başkanı Mehmet Zeki Tığ, Depremi değerlendirerek, yeni den geçtiğini vurguladı Binalara depremde bir şey olacağını düşünmediğinin altını çizerek yeni yapıların denetimden geçtiğini vurguladı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Bursa'daki fay hattının yanı sıra aktif bir fay hattı olduğunu söyleyerek 7,2 şiddetinde depremin olabileceğinin sinyalini verdi. 

1935'te Mecidiyeköy'de tapusuna kavuşamayan halkın haklı isyanı: 'Evimizde konuk gibiyiz'

1935 yılında Mecidiyeköy'de ev sahibi olan halk, hükümetten tapularını verilmesi konusunda isyanda bulunmuş.

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!

Daha önce yaptıkları açıklamalarla özellikle Marmara depremi konusunda bir anlaşmaya varamayan deprem uzmanları Hakkari’de olası bir deprem konusunda aynı fikirde olduklarını açıkladı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Son dakika! 3.8 şiddetinde deprem oldu

Özellikle son dönemlerde ülkenin dört bir yanında olan depremler halkı tedirgin etmeye devam ediyor. AFAD’ın paylaştığı verilere göre, İzmir'de 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi.

Son Dakika! Bingöl'de deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD, Bingöl'de deprem olduğunu açıkladı. Deprem bölge halkında paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

10 bankada resmen peş peşe deprem! Ziraat, Akbank, Vakıf, Halk, İş Bankası ve 5 diğer banka duyurdu! Acilen bakın!

10 bankada resmen peş peşe deprem... Ziraat, Akbank, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası ve 5 banka daha resmen açıkladı... Acilen buraya bakın... İşte son dakika ayrıntıları...

SON DAKİKA: DEPREM OLDU! 

Osmaniye iline bağlı Yarpuz beldesinde bugün saat 18:53'te yerel saatle 3.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel halk arasında kısa süreli paniğe neden oldu.

halk deprem konusunda bilinçli mi Haberi

halk deprem konusunda bilinçli mi

Kocaeli Jeofizik Mühendisleri Başkanı Mehmet Zeki Tığ, Depremi değerlendirerek, yeni binalara depremde bir şey olacağını düşünmediğinin altını çizerek, yeni yapıların denetimden geçtiğini vurguladı Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Semrel Oruç Aşçı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Jeofizik Mühendisleri Odası Başkam Mehmet Zeki Tığ'la depreme yönelik oldukça bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdi. 


Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 


Kocaeli Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesinin iki yıllık dönem için seçilen başkanıyım. Özel bir sektörde çalışmaktayım. 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden Jeofizik Mühendisi olarak mezun oldum. 2000 yılından beri de Kocaeli'de çalışıyorum. Doğma büyüme Kocaeliliyim. Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesinde 3 dönem görev aldım bu dönemde başkanlığını yapmak nasip oldu. 


17 Ağustos 1999 depreminin 15'nci yıl dönümü. Kocaeli'nin acı ama gerçek yüzü bizler büyük Marmara depremini çok ağır kayıplarla atlattık. Öncelikle...