19 / 04 / 2024

Halkalı-Gebze banliyö hattı durakları

Halkalı-Gebze banliyö hattı durakları

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Halkalı-Gebze arası yeni banliyö hattının açılışına 28 gün kaldı. Sona yaklaşılan projede yeni istasyonlar belli oldu.

Halkalı-Gebze banliyö hattının yüzde 97'si tamamlandı!

Halkalı- Gebze arasında yapımına başlanan eski banliyö hatlarında 2013'ten beri devam eden yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yüzde 97'si tamamlandı.

Halkalı-Gebze banliyö hattında tabelalar takılıyor!

Halkalı-Gebze banliyö hattında sona yaklaşıldı. Bazı istasyonların isimlerinin tabelaları da takıldı. Hatta gelinen son durum ise havadan görüntülendi...

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay çıktı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TCDD Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması oy birliğiyle kabul edildi..

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gaziray sözleşmesi imza töreni ertelendi!

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreninin ertelendiği açıklandı.

Konyaray Banliyö Hattı'nın protokolü imzalandı! 

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuştu. Uygun, Konya'nın, demir yolu ağı bakımından önemli bir kent olduğunu söyledi ve "Konyaray, yerel yönetimlerle gerçekleştireceğimiz en önemli ulaşım projelerinden biridir" dedi...

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kirazlı-Halkalı Raylı Sistem Hattı imar planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Kirazlı - Halkalı Raylı Sistem Hattı Katar Düzenleme alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Söğütlüçeşme istasyonu gar olarak hizmete devam edecek!

Kadıköy'de bulunan eski banliyö hattına ait Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Marmaray hattı, yüksek hızlı tren hattı ve metrobüs hattına hizmet verecek biçimde yenilenecek.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı emlak fiyatlarını uçurdu!

76 kilometre uzunluğundaki Gebze-Halkalı tren hattı açıldı. Hat, konut fiyatlarını da etkiledi. İstasyon bulunan ilçelerde fiyatlar yüzde 100’ü aşan oranda artış gösterdi..

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşa edilen GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşü yaptı...

Halkalı-Gebze banliyö hattı durakları Haberi

Halkalı-Gebze banliyö hattı durakları

Marmaray’la birleşen yeni banliyö hattında ilk sefer 10 Mart’ta yapılacak. İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakasında sahil ve E-5 trafiğini büyük ölçüde rahatlatması planlanan hatta son testler yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, Halkalı’dan Gebze’ye aktarmasız şekilde yapılacak yolculukta  toplam yolculuk süresinin 115 dakika olması öngörülüyor. Yoğun olarak kullanılacak Bostancı-Bakırköy hattında ise bu süre 37 dakikaya düşecek. İnşaat perdelerinin kaldırılmaya başlandığı 77 kilometrelik hatta bulunan 43 istasyonda neredeyse tüm işlemler bitirildi. Son rötuşların yapıldığı projede yeni nesil istasyonlar görüntülendi.

BAKIRKÖY VE BAĞDAT CADDESİ CANLANACAK

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için esnaf sabırsızlandı. Hattın İstanbul’da birçok cadde, meydan ve sahili hareketlendirmesi öngörülüyor. Bakırköy’deki eski durağa ek olarak bir de Cumhuriyet Meydanı’na doğru ikinci bir durak yapıldı. Tam meydana çıkan bu durağın çevresindeki dükkanlarda da...