25 / 04 / 2024

Halkalıda toplu konut

Halkalıda toplu konut

1983 yılında Halkalı Toplu Konut Projesi inşaat safhasına gelmiş. Kamulaştırılan 8 milyon 710 metrekarelik arazinin bedeli olan 1 milyar 800 milyon lira hak sahiplerine ödenmiş. Araziye 105 bin konut yapılacakmış.

Türkiye'de toplu konut uygulaması ilk kez 1982 yılında Halkalı'da gerçekleştirilecekmiş!

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek toplu konut uygulamasına, 1982 yılında Halkalı'da başlanacakmış. Halkalı'da bin hektar arazi 1,5 milyara kamulaştırılacakmış ve 50 bin konutun inşa edileceği Halkalı İstanbul'un 20. ilçesi olacakmış.

Halkalı Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı, 420 Ada 6 Parsel ve 419 Ada 1 Parselin Bir Kısmi ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

İzmir Torbalı'da toplu konut inşası ne durumda?

TTO Başkanı Olgun, İzmir Torbalı'da devam eden toplu konut inşaatının hammaddeye gelen yüzde 35’lik zam nedeniyle durma aşamasına geldiğini dile getirdi. 

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Bayraklı'da toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündeminde!

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden şehir hastanesinin yakınında sağlık çalışanları için toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

Karmod, Özbekistan’da toplu konut şantiye yapıları kurdu!

Özbekistan’da toplu konut projesi için işçi şantiye yapılan kuran Karmod Dış Ticaret Müdürü Öztürk, "Konteyner yapılarımızın en çok tercih edildiği kullanım alanları arasında inşaat projeleri, madencilik, petrol ve doğal gaz gibi enerji projelerinin işçi kampları öne çıkıyor" dedi...

Afyonkarahisar Kızılören'e toplu konut projesi!

Afyonkarahisar'da toplu konut inşaatları devam ediyor. Kızılören ilçesinde ilk çalışmada 40 arsa üzerine 40 konut yapılırken, ikinci çalışmada 44 arsa üzerine 31 konut inşa edildi.

İstanbul'da ucuz konut bulmak zorlaşacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'da hala konut alamamış olanların dikkatini çekecek bir açıklama yaptı. Turan,"Artık İstanbul'da çok ucuz konut olmaz. Biz sosyal konut üretimi yapan yegane kuruluşuz" dedi.

TOKİ Sakarya Sapanca'da 369 konut satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Sakarya Sapanca'da toplamda 369 adet konutu satışa sunuyor. Konutların satışları açık satış yöntemi ile yapılacak.

Halkalıda toplu konut Haberi

Halkalıda toplu konut



En büyük toplu konut projesi inşaat safhasına geldi.


  Türkiye'nin en büyük toplu mesken projesi için kamulaştırılan Halkalı'daki 8 milyon 710 metrekarelik arazinin bedeli olan 1 milyar 800 milyon lira tamamıyla geçen hafta hak sahiplerine ödendi.




  Toplu mesken yapımı öngörülen arazi beş yıl önce kamulaştırılmış ve arsa bedellerinin ödenmesi bir plana bağlanmıştı. İmar ve İskan Bakanlığı'nca geçen hafta yapılan son ödemeyle de kamulaştırma işlemi tamamlanmış oldu. 

  

   85'ER METREKARELİK 105 BİN MESKEN


   Mesken probleminin en yoğun olduğu İstanbul'da önemli...