27 / 04 / 2024

Hamamönü restorasyonu tamamlandımı

Hamamönü restorasyonu tamamlandımı

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan ve 2011 yılında Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönü, Avrupa'nın tanıtım ağına dahil oldu.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Kırklareli'nde 130 metruk binanın yıkımı başladı!

Kırklareli Valiliği'nce "Çevre seferberliği" kapsamında şehirde yer alan 130 metruk binanın yıkımı tamamlandı.

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Hamamönü restorasyonu tamamlandımı Haberi

Hamamönü restorasyonu tamamlandımı

2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm yürüttüğü EDEN Projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu ödülün Hamamönü'nün Avrupa'da tanınması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 



Avrupa Komisyonu tarafından seçildiği yıl, iki farklı tanıtım filmi ile tüm Avrupa televizyonlarında ve turizm fuarlarında öne çıkartılan Hamamönü, Avrupa'daki fuarlara taşınmaya devam ediyor. 

Tanıtım turu Her geçen gün özellikle Avrupa'da bilinirliği artan Hamamönü'nün Türkiye'deki tanıtım çalışmaları da sürüyor. Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu (EDEN) Projesi kapsamında Hamamönü bir kez daha tanıtıldı. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi'nin düzenlediği ortak organizasyonla basın mensupları Hamamönü'nde ağırlandı. Hamamönü sokaklarında tur atan gazeteciler, M. Akif Ersoy Müzesi, Sanat Sokağı, Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müzesi ve Kabakçı Konağı'nı gezdiler. Hamamönü'nün restorasyon süreci hakkında bilgi alan basın...