28 / 03 / 2024

Handan Toprak Benli kim

Handan Toprak Benli kim

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Bathonea Antik Kenti'ndeki önemli bulguları açıkladı: Roma İmparatoru Konstantin'in devleti buradan yönettiği anlaşıldı. Ayrıca, bölgede ilk kez 11 bin yıl önceye ait kalıntılara rastlandı

Avcılar yerinde dönüşecek!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “İlçemizde riskli bina kalmayacak. Tahtakale, Yeşilkent ve Firüzköy’de kentsel dönüşüm yapılacak. Ancak dönüşüm, yerinde olacak, kimse yerinden yurdundan edilmeyecek” dedi.

Avcılar Belediyesi'ne haciz şoku!

CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesi’nden 6 milyon Türk Lirası alacaklı olan şirket haciz memurlarıyla kapıya dayandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, makam koltuğunu kapısını kilitleyerek kurtardı

Handan Toprak Benli: Avcılar'a 100 yıllık imar planı yaptık!

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın belediye başkanı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli sosyal demokrat belediyecilik adına önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

İstanbul'a Bathonea Arkeopark geliyor!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!

Avcılar'da yenilenecek binalar için 2008 yılında getirilen 4 kat sınırının kaldırılması ardından halka ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Handan Toprak Benli'den Avcılar'daki imar planına teşekkür!

Avcılar'da Merkez, Denizköşkler, Ambarlı, Cihangir, Cümüşpala, Üniversite ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesini kapsayan imar planı değişikliğinin Avcılar ve İBB Meclisi'nde kabul edilmesine Başkan Handan Toprak Benli teşekkür etti.

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

Avcılar kentsel dönüşümle 'prestij kent' haline gelecek!

Kentsel dönüşüm tamamlandığında, hayata geçirilen diğer projelerle birlikte Avcılar'ın prestij kent haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, böylece ilçede yasanan göç sorununu tersine çevireceklerini söyledi.

İstanbul'da imar sorunu yaşanan bölgelerin, planları hemen onaylanmalı!

İBB Ekim ayı meclis toplantısından önce CHP Grubu’na çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li belediye başkanları Handan Toprak, Ali Kılıç ve Cem Kara ilçelerinde imar sorunu yaşanan bölgelerin imar planlarının derhal onanması gerektiğini vurguladılar

Handan Toprak: Avcılara Merkez Park inşa edeceğiz!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, ''Avcılar'da Küçükçekmece Gölü'nün kenarındaki 1156 hektarlık alanı İstanbul Merkez Park yapmak istiyoruz. Bu bizim vizyon projemiz. İstanbul’da bunun gibi ikinci bir alan daha yok.''dedi.

Avcılar Belediyesi borçları için arsalarını satıyor!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, 6 meclis üyesiyle kavgalı olması nedeniyle borçlanma yetkisi alamıyordu. Kılıçdaroğlu devreye girdi, meclis üyeleri yumuşadı. Toprak, bu kararla birlikte borç içinde olan belediye için arsa satışlarına başladı.

Avcılar'da deprem odaklı kent planı yapılmalı!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli: “Bizim yeniden bir kent planlamasına ve çok iyi bir şekilde de bina güvenliklerini sağlayacak yeni bir imar planı gibi kentsel planlama sistemine geçmiş olmamız gerekiyordu. Depremle ilgili de çalışma başlattı

Handan Toprak Benli kim Haberi

Handan Toprak Benli kim

UZUN yıllar sonra, İstanbul'da bir ilçe belediyesine kadın başkan seçildi. Handan Toprak Benli, 29 Mart seçimlerinde Avcılar'ın belediye başkanı oldu. İlçeye kadın eli değer değmez de peş peşe kültür-sanat projeleri hayata geçirildi. Hep depremle özdeşleşen Avcılar, şimdilerde İstanbul'un tarihini değiştirecek Bathonea Antik Kenti'nin kazıları, sosyal etkinlikleri, kültürel dönüşümüyle konuşulur oldu. Peki kadın başkan, Avcılar'a ne kazandırdı? Önümüzdeki 5 yıl ilçeyi neler bekliyor? Deprem için ne yapıldı? Kentsel dönüşüm başlayacak mı? İşte bütün bu soruları, İstanbul'un, hatta Marmara Bölgesi'nin tek kadın belediye başkanı olan Handan Toprak Benli'ye sordum... 


Röportaja geçmeden, şu küçük notları da paylaşmak isterim: Kadın rüzgârı, belediye binasına adım atar atmaz hissediliyor. Başkana ulaşmak için öyle koruma ordusunu filan aşmanız gerekmiyor. Mahalle muhtarı da üniversite öğrencisi de makama kabul...