28 / 03 / 2024

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez

Emlak vergisi, bina, arsa, arazi gibi taşınmaz mallar için alınan vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, kimi binalar için vergi ödenmiyor. Peki hangi binalar için emlak vergisi ödenmez?

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesi için telafi eğitimler ne zaman başlayacak? Hangi şehirler için telafi eğitimler verilecek?

6 Şubat günü meydana gelen depremde etkilenen 10 ildeki öğrenciler için uygulanacak telafi programına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez Haberi

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez

Hangi binalar için emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisinin ödenmeyeceği gayrimenkuller daimi muaflıklar ve geçici muaflıklar başlığı altında Emlak Vergisi Kanunu kapsamında belirtiliyor. Buna göre kamu kurumlarına ait binalar; Koruma ve sit alanlarındaki binalar için emlak vergisi ödenmiyor.


Kanun kapsamında daimi muaflıklar şu şekilde sıralanıyor;


Daimi muaflıklar:

Madde 4 –  Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. 


- Özel bütçeli idarelere (Mazbut vakıflar dahil), il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 


- İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseselere ait;


- Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletme binaları;


- Belediye sınırları içindeki yolcu...