02 / 05 / 2024

hangi statlar millet bahçesi olacak

hangi statlar millet bahçesi olacak

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini açıkladı. 75 bin metrekarelik alan için çalışmalar başlatıldı.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Hangi borçlanmayı yapanlar EYT’den yararlanacak? İşte yanıtı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenmekte. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanların bir kısmı ise hizmet borçlanması yaparak EYT kapsamına girmeye hak kazanıyor. Peki hangi borçlanmayı yapanlar EYT’de

Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi için ihale yapıldı! Hangi firma ne kadar teklif verdi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi projesini kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Eski stadyumlar millet bahçesi oluyor!

Meclis KİT Komisyonu’nda açıklamalar yapan TOKİ Başkanvekili Sami Er, “18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bunlar, eski statların yerine olacak” dedi.

Millet Bahçesi'ne komşu 10 konut projesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet Bahçesi olacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı arazisine komşu ilçelerde konut fiyatları rekor düzeye ulaştı. Peki, hangi konut projeleri Millet Bahçesi'ne en yakın konumda bulunuyor? Sizler için araştırıldı....

Konya'da Millet Bahçesi için ilk yıkım başladı!

Eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi talimatının ardından, Konya Atatürk Stadı'nda yıkıma başlandı.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Millet Gazetesi yazarı Avukat Özge Özer Kanun okuyucusunun sormuş olduğu bir soruya köşesinde yanıt verdi. Peki ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

hangi statlar millet bahçesi olacak Haberi

hangi statlar millet bahçesi olacak

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadyumu'nun 75 bin metrekarelik alanın belediye meclisi kararıyla "Millet Bahçesi"ne dönüştürüleceğini açıkladı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Saraçoğlu, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı illerdeki eski stadyumların millet bahçesi olarak ilan etmesinden sonra çalışmalara başladıklarını söyledi.

Saraçoğlu, konu ile ilgili olarak "Diğer şehirlerde şöyle bir çalışma oldu. Eski stadyumlar TOKİ'ye verildi, TOKİ onun yerine yeni stadyum yaptı ve orayı da ticari alana çevirerek böyle bir dönüşüme tabii tutuldu. Çevre illerde bunun örnekleri var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 17 yerde bulunan eski stadyum alanlarının yerine millet bahçesi yapılacak. Bizim çalışmamız bunun dışında bir çalışma. Bizimki TOKİ’ye verilen bir arazi değil. Şu an itibariyle bu alanın bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığına, bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığına,...