25 / 04 / 2024

Harran Ovası betonlaşma

Harran Ovası betonlaşma

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Rıza Öztürkmen, 2006 yılında 20 bin dekar olan tarım arazilerindeki betonlaşma oranının son 10 yılda yaklaşık 3 kat artarak 60 bin dekara çıktığını ifade etti.

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

Hızlı betonlaşma iklim felaketlerini beraberinde getiriyor!

Ülkemizde yine kentsel seller oluştu ve yaşamını yitirenler oldu. Sebebi ise açık seçik belli; çevrenin ve doğanın acımasızca yiyip bitirilmesi sebebiyle tetiklenen iklimsel değişim, aşırı betonlaşma dolayısıyla düşen yağmurun toprak tarafından emilememesi...

TOKİ'den Salda Gölü açıklaması! 

TOKİ yaptığı açıklamada, Salda Gölü'nde yapılaşma ve betonlaşma olduğuna ilişkin sosyal medyada yer verilen görüntülerin, göl ve çevresindeki çalışmalara ait olmadığını belirtti.

Kıbrıs'ta 3 bin 500 konut projesine tepki!

Bio-Der Başkanı Hasan Sarpten, Kıbrıs'ta yapılması planlanan sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarpten, hükümet tarafından duyurulan 3 bin 500 sosyal konut projesinin gelişi güzel bir betonlaşma yaratacağını ifade etti...

İlber Ortaylı’dan betonlaşma eleştirisi!

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştiriler yaptı.

Murat Kurum: Salda'da betonlaşma yapılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili projenin, Salda'nın doğal güzelliğine zarar verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Harran Ovası betonlaşma Haberi

Harran Ovası betonlaşma

Şanlıurfa tarım havzası olarak biliniyordur ancak son zamanlarda hızla betonlaşıyor. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Rıza Öztürkmen, 2006 yılında 20 bin dekar olan tarım arazilerindeki betonlaşma oranının son 10 yılda yaklaşık 3 kat artarak 60 bin dekara çıktığını söyledi.


Türkiye’nin toplam pamuk üretiminin yarısına yakınının karşılandığı ve tahıl ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da tarım arazileri hızla betonlaşıyor. 150 bin hektar sulanabilir tarım arazisiyle Türkiye’nin 3’üncü büyük ovasına sahip olan Harran Ovası’ndaki tarım arazileri, son 10 yıl içerisinde 3 kat artarak 60 bin dekarı betonlaştı.


Harran Ovası'nda betonlaşmanın hızla ilerlediğini ve bu betonlaşma nedeniyle tarım arazilerinin kanserleşerek ülke ekonomisine büyük zarar vereceğini belirten Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Rıza Öztürkmen, acil şekilde ovaların koruma altına alınması gerektiğini söyledi.


Ali Rıza...