25 / 04 / 2024

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 17 Ağustos'un yıl dönümünde Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Konutları"nı tanıttı. Esenler'de kentsel dönüşüm gerçeği gözler önüne serildi.

Akıllı şehirler salgınlara karşı tasarlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, koronavirüs salgınıyla birlikte akıllı şehirlerde yeni bir boyut oluşturmanın gerektiğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Suver, "Akıllı şehirlerimizde her türlü yapıyı, hatta mimariyi dahi salgınlara karşı yeniden tasarlamalıyız" dedi...

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Akıllı şehircilik kapsamında Antalya ülkeye örnek oldu!

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı ‘31 Mart Manifestosu’ Antalya’nın bir çok alanda öncü kent oluğunu ortaya çıkardı. Akıllı Şehir, Kentsel Dönüşüm başlıklarında ilklere imza atıldı.

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm süreci akıllı şehir projesiyle güçlenecek!

Akıllı Şehir Projesi MAtchUP'ın Valensiya ve Dresden ile birlikte 3 uygulayıcı şehrinden biri olan Antalya'da düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi akıllı dönüşüm projesine ödül!

Tepebaşı Belediyesi Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile ödül kazanmaya devam ediyor.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Kentsel dönüşüm binalarıyla akıllı şehirler yaratılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacağını ve çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini belirtti.

Pendik’te Akıllı Şehircilik binalara uzandı!

Pendik, kentsel dönüşüme geleceğin teknolojisiyle hazırlanıyor. Pendik Belediyesinin AB destekli uluslararası projeyle önce şehrin geneli için çalışmalarını sürdürdüğü 3B Akıllı Şehircilik modellemesi, şimdi de tek tek binalar için kullanılacak.

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm Haberi

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi. 


Türkiye genelinde olduğu gibi İsparta'da da yanlış politika ve yanlış uygulamaların devam ettiğini vurgulayan Makine Mühendisleri Odası il Temsilcisi Hasan Akıllı, Kentsel Dönüşüm mevzuatından bahsetti. Her şeyden önce kanunun A'dan Z'ye okunması gerektiğinin ifade eden Akıllı, "Kentsel Dönüşüm yönetmenliği diyor ki; Bir sağlıksız ve emniyetsiz olan binaların yıkılarak yerine kalitesi yüksek yeni binaların yapımını sağlamak. 

İkincisi; Yeşil alanları çoğaltarak halkın ortaklaşa olarak kullanabileceği yerleri sağlamak. Üçüncüsü; Modern şehirleşmeyi temin etmek. Ama üçüncüyü dikkate alan yok. 81 ilde de böyle." dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME KAYDI


İmar Kanunun yetersiz olduğunu vurgulayan Akıllı, "Kanun yetersiz, neden yetersiz? Avrupa Birliğine...