25 / 04 / 2024

Hasan Topal kentsel dönüşüm

Hasan Topal kentsel dönüşüm

Seçim telaşındaki aday adaylarının projelerinde yer alan kentsel dönüşüm de siyasilerin vaatleri arasında. Ancak bu kritik projelere Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal'dan uyarı var...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Son günlerde İzmir'de meydana gelen depremler kent halkını tedirgin ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir sık yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Hasan Yalçın: Kentsel dönüşüm kamuoyuna iyi anlatılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşa anlatılması konusunda önerilerde bulundu.

Kentsel dönüşümde eksiklerimizi en aza indirmeliyiz!

İzmir'de meydana gelen deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, kentsel dönüşüm çalışmaları deprem yönetmeliğine göre planlanıyor. Sabah Gazetesi'nden Hasan Basri Yalçın bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm bilincini kaleme aldı. 

Yeşiltepe Belediyesi kentsel dönüşümde marka olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, inşaatı tamamlanan Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kent Dönüşüm Projesi 1.Etap ile proje aşamasında olan Turgut Özal Mahallesindeki 68 dönümü kapsayan Kentsel Dönüşüm alanını inceledi.

Hasan Akgün'den İBB'ye imar sitemi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yerine yenilerinin yapılabilmesi için bitmiş olan bölge planlarını onaylayarak teslim etmek zorundadır” dedi.

Altıeylül Belediyesi'nden dönüşüme büyük destek!

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve iki bölgede çalışmalar yürttüklerini söyledi. Avcı, “Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeyeceğiz” dedi.

Hasan Topal kentsel dönüşüm Haberi

Hasan Topal kentsel dönüşüm

4 MİLYON İzmirli, kentsel dönüşümü bekliyor. Konu oldukça hassas ve önemli. Bu nedenle siyasilerin seçim vaatleri arasında kendine kolaylıkla yer bulan kentsel dönüşüme dair önemli bir uyan var. Uyarının sahibi 


ARABESK DÜŞÜNCELER 


İzmirdeki önemli projelere açtığı davalar nedeniyle, siyasi camiadaki bazı isimlerle zaman /aman karşı karşıya gelen Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal'ın, 2014 yerel seçimlerine hazırlanan isimlere önemli tüyolan var. Kentsel dönüşümün önemini bilen ve bu noktada şube olarak çeşitli çalışmalar yapan Hasan Topal, siyasilere "Arabesk düşünceden vazgeçilmeli" sözleriyle seslendi. 


Topal şöyle konuştu: "Planlı kentleşme politikası benimsenmeli. Eğer bu politikayı benimsemezlerse tek tek odak projelerle kenti değiştirmeleri, dönüştürmeleri, geliştirmeleri mümkün değil. Aday adaylığı bolluğu ve zenginliği içerisinde en çok eksikliğini gördüğüm nokta şu: Bütün aday adaylan, adaylar hatta belediye başkanlan...