23 / 04 / 2024

Hasankeyfte yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı

Hasankeyfte yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı

Eski yerleşim birimini terk etmemeye kararlı olan Hasankeyflilerin isteğini açıklayan Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan; “İsteklerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Aksi taktirde tarihi dokunun olduğu yeri terk etmeyeceğiz” dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya. Bu illerimizde yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı

Deprem bölgesindeki illerimizde yaşayan vatandaşları ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Deprem bölgesindeki illerimize yönelik yapılandırmaya ilişkin süre uzatıldı. İşte detaylar...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlar için duyuruldu! Adrese teslim edilecek!

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşları sevindiren bir haber geldi. Başvuru yapanlara adrese teslim edilecek. İşte detaylar!

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

TOKİ sonuçları Konya açıklandı mı? TOKİ kura sonuçları Konya belli oldu mu?

Konya TOKİ kura sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Kura sonuçları il il açıklanmaya başladı. Konya’da yaşayan vatandaşlar, TOKİ sonuçları Konya açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor.

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara tazminat mı verilecek? 3 kat arttı…

Artan kira bedelleri sebebi ile büyükşehirlerde yaşayan memurların son yıllarda farklı şehirlere göç talebinde patlama yaşandı. Durum böyle olunca da vatandaşların ve sendikaların birbirinden farklı talepleri bulunmakta. İşte detaylar…

Sıvı yağ fiyatlarında o market çıldırdı! 5 LT sıvı yağ fiyatları vatandaşı sevindirdi! İşte detaylar!

Yağ fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Sıvı yağ fiyatlarında o market çıldırdı. İşte detaylar!

Bu 32 ilde yaşayanların hesaplarına 2.354 TL para yatırılıyor! E-Devletten bakıp, PTT’den paranızı hemen alabilirsiniz!

32 ilde yaşayan vatandaşların hesaplarına 2.354 TL para yatırılıyor. Siz de E-Devletten bakıp, PTT’den paranızı hemen alabilirsiniz... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Tarım Kredi Kooperatifi'ne ucuz ayçiçek yağı geldi vatandaş hücum etti! Yüzlerce kiloluk stok 5 dakikada bitti

Ayçiçek yağlarının Nisan ortasında stoklarda kalmayacağı endişesi yaşayan vatandaş marketlerdeki ayçiçek yağı fiyatlarını gün gün takip ediyor. Tarım Kredi Kooperatif Marketine gelen ucuz ayçiçek yağının haberini alan vatandaş markete hücum etti. Yağlar 5 dakikada tükendi.

Hasankeyfte yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı Haberi

Hasankeyfte yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı

HASANKEYFLİLERE ÖNCELİK TANINSIN

Eski yerleşim biriminde oturmaya kararlı olan 3100 nüfuslu Hasankeyf’te, ilçe sakinlerinin isteklerini kamuoyuna duyuran Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan; “10 maddelik isteğimiz yerine getirilmezse eski yerleşim birimini terk etmeyeceğiz” dedi. Başkanvekili Tarhan, istekleri şöyle sıraladı; “Yeni yerleşim alanında ev fiyatları Ilısu köyü gibi ayrı fiyat. Ayrı metrekare, aynı 5 yıl ödemesiz. 20 Yıl taksit. İstenilen konut türü 3+1 müstakil. İsteyen her Hasankeyfliye ev. Yapılan evler ve binalar daha bitmeden dökülmekte. Kontrolün ciddi yapılması yerlerinden edinen insanlar için kamu kurum ve kuruluşlarına Hasankeyflilerin istihdam edilmesi. İşyerleri sahipleri ve kiracılara ayrı ayrı işyeri yapılması. Mecburi olarak ya çocuğun eğitimi için ikametini Batman’a veya başka bir yere giderin hak sahibi yapılması.”


“YUSUFELİ’YE TANINAN BİZE TANINSIN”

Tarhan, şöyle devam etti; “Kamulaştırma işi, Yusufeli ilçesine...