19 / 04 / 2024

Hasbiotech İlaç fabrikası temel atma

Hasbiotech İlaç fabrikası temel atma

Küba’dan teknoloji transferi yapan Hasbiotech İlaç, dünyanın ilk Hepatit C aşısını Kayseri’de üretecek. Şubat ayında temeli atılacak fabrikada, tüm dünyada tedavi gideri yıllık 18 milyar dolar olan Hepatit C’ye karşı üretilen aşı 100 dolara satılacak

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul’daki bir gökdelen daha icra yüzünden elden çıkarılıyor! İşte detaylar!

İstanbul Levent’teki Fako İlaç Fabrikası’nın arazisi üzerine inşa edilen 220 metre yüksekliğindeki İstanbul Tower 205'te yer alan 253 gayrimenkul satılıyor. İşte detaylar!

Zeki Yurtbay vefat etti!

Türkiye'nin önemli ve başarılı iş adamları arasında yer alan Yurtbay Şirketler Grubu kurucusu ve Delta Tuğla Fabrikası'nın sahibi 83 yaşındaki Zeki Yurtbay, tedavi gördüğü İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitirdi...

Bayburt Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 25.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Bayburt Sulh Hukuk Mahkemesi, Bayburt ili, Merkez ilçesi, Şingah Mahallesi, 224 ada 17 parselde yer alan tuğla fabrikası ve eklentilerini 25 milyon 698 bin 705 TL'ye satıyor...

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkımına bölgede yol çalışması yapılacağı için başlandı. 

Siirt'te 4.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Siirt İli, Baykan İlçesi, 594 Parsel, Gümüşkaş köyü mevkiinde yer alan tuğla fabrikası vasıflı gayrimenkul 4 milyon 889 bin 851 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Eskişehir'deki tuğla ve kiremit fabrikası yeniden satışta!

Eskişehir 3. Satış Memurluğu, Eskişehir ilinin Tepebaşı ilçesinde bulunan tuğla ve kiremit fabrikasını yeniden satışa çıkardı. Daha önce Ocak ayında satışa çıkarılan fabrikanın toplam satış bedeli 33 milyon 898 bin 480 TL olarak belirlendi.

Bandırma İlaç Fabrikası açıldı!

Bakan Faruk Çelik, Balıkesir’e çıkarma yaptı. Etkin Bandırma İlaç Fabrikası’nın açılışına katılan Çelik, Onyedi Eylül Üniversitesi’ne ziraat fakültesi yapılması için arazi tahsisi sözü verdi

2023 Başkent Ankara imar planı değişikliği askıda!

Ankara İncek Bulvarı üzerinde yer alan Cemil Özgür Tuğla Fabrikası 2567 parsele ilişkin 1/25000 ölçekli 2023 Başkent Ankara nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

Eskişehir'de icradan 33.8 milyon TL'ye satılık tuğla ve kiremit fabrikası!

Eskişehir 3. Satış Memurluğu, Eskişehir ilinin Tepebaşı ilçesinde bulunan tuğla ve kiremit fabrikasını satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın toplam satış bedeli 33 milyon 898 bin TL olarak belirlendi.

Mesa Mesken Süperateş Tuğla Fabrikası'nı satın mı alacak?

Mesa Mesken, İstanbul Ayazağa'da yer alan Süperateş Tuğla Fabrikası'nı satın almak için harekete geçti. Süperates Tuğla Fabrikası'nı satın almak için görüşmelerini sürdüren firma, 46 bin 560 metrekarelik alana rezidans ve konut projesi yapmayı planlıyor.

Hasbiotech İlaç fabrikası temel atma Haberi

Hasbiotech İlaç fabrikası temel atma

ABD ile Küba arasındaki ilişkiler normalleşirken, Türkiye ve Küba arasında da dünya çapında etkisi olacak bir yatırımın temeli atılıyor. Kübalılarla ortaklık kuran Hasbiotech İlaç firması, Kayseri’de dünyanın ilk Hepatit C aşısını üretmeye hazırlanıyor. Tedavisi için yılda 18 milyar dolarlık harcama yapılan hastalığa karşı üretilecek aşı Kayseri’den tüm dünyaya ihraç edilerek 1 milyar dolarlık gelir elde edilecek.

Kocaeli ve Konya’daki fabrikalarında vasıflı ve parlak çelik üreten Hasçelik ile Küba’daki tek Türk firması Giraylar A.Ş.’nin ortaklığıyla kurulan Hasbiotech İlaç’ın Erciyes Teknopark’ta kuracağı ilaç fabrikasının temeli şubat ayında atılacak.


Orijinal ilaç üretecek

Hasbiotech Genel Müdürü Seyfullah Dağıstanlı, ilk etapta 10 milyon euro’ya malolacak yatırım hakkında şu bilgileri verdi:

“Yatırım grubumuz Hasçelik, yeni yatırım alanları ararken, Türkiye’de pahalı olan ilaçların muadillerini üretme fikri gündeme geldi. Küba’daki tek...