19 / 04 / 2024

Hasbiotech İlaç kayseri fabrikası temel

Hasbiotech İlaç kayseri fabrikası temel

Küba’dan teknoloji transferi yapan Hasbiotech İlaç, dünyanın ilk Hepatit C aşısını Kayseri’de üretecek. Şubat ayında temeli atılacak fabrikada, tüm dünyada tedavi gideri yıllık 18 milyar dolar olan Hepatit C’ye karşı üretilen aşı 100 dolara satılacak

TOKİ Kayseri Akkışla 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Kayseri Akkışla sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Kayseri Akkışla’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Kayseri Akkışla’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Kayseri Akkışla sosyal konut projesi

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Kayseri Kocasinan'daki sosyal tesis inşaatı 3.5 yıldır tamamlanamadı!

Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi tarafından 2018'de Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde inşasına başlanan ve 270 iş gününde tamamlanması hedeflenen sosyal tesis, aradan geçen 3,5 yıla rağmen bitirilemedi.

Kayseri'de 6 ilçeye millet bahçesi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan, Özvatan, Akkışla, Yeşilhisar, Pınarbaşı ve Tomarza'da millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 22 milyon TL'ye sattı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 10 Mart günü toplu satışla Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 2 ay ödemesiz ve 18 taksite bölerek sattı. Belediyenin tek tek satmak yerine toplu satışla 22 milyona sattığı parsellerden 40 milyon TL zarar ettiği iddia edildi.

Kayseri Defterdarlığı arsa karşılığı okul yaptırıyor!

Kayseri Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Melikgazi ve Akkışla'da yapılacak okul inşaatına karşılık 26 arsa veriliyor. İhale 2 Ağustos'ta gerçekleşecek...

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm indirimi!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlandırılması için harekete geçildi. Bölgedeki 3 mahallede ’Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim’ uygulanıyor.

Kayseri Akkışla'ya 23 milyonluk yatırım!

İlçelere yaptıkları yatırımları anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Akkışla’ya yaptıkları yatırımın 23 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Kayseri'de iskansız binanın elektriği kesildi!

Kayseri’de bir apartmanın sakinleri, binayı yapan müteahhit iskanı almadığı için kaçak elektrik kullandıklarını söyledi. 115 bin TL’lik borçla karşı karşıya gelen bina sakinlerinin elektriği kesildi.

Kayseri Talas'ın yeni imar revizyonu tamamladı!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek ve 40 yıllık yapılaşmasını kapsayacak imar revizyon çalışmasını tamamladı.

Kayseri'deki 6 kadın ve gençlik merkezi hizmete açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan kadın ve gençlik merkezlerinden Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Hacılar, Sarız ve Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Kayseri'de yeni konut satışı artış gösterdi!

TÜİK konut satış istatistiklerine göre toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşti. Kayseri, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı.

Eda Velibaşoğlu: Kayseri imar planında dikey yapılaşma öngörülüyor!

Eda Velibaşoğlu, şehrin tamamının dikey olarak yapılaşmasını doğru bulmadığını söyleyerek “Şu anda Kayseri imar planına baktığımızda yatay yapılaşma yerine dikey yapılaşma öngörülüyor” dedi.

Hasbiotech İlaç kayseri fabrikası temel Haberi

Hasbiotech İlaç kayseri fabrikası temel

ABD ile Küba arasındaki ilişkiler normalleşirken, Türkiye ve Küba arasında da dünya çapında etkisi olacak bir yatırımın temeli atılıyor. Kübalılarla ortaklık kuran Hasbiotech İlaç firması, Kayseri’de dünyanın ilk Hepatit C aşısını üretmeye hazırlanıyor. Tedavisi için yılda 18 milyar dolarlık harcama yapılan hastalığa karşı üretilecek aşı Kayseri’den tüm dünyaya ihraç edilerek 1 milyar dolarlık gelir elde edilecek.

Kocaeli ve Konya’daki fabrikalarında vasıflı ve parlak çelik üreten Hasçelik ile Küba’daki tek Türk firması Giraylar A.Ş.’nin ortaklığıyla kurulan Hasbiotech İlaç’ın Erciyes Teknopark’ta kuracağı ilaç fabrikasının temeli şubat ayında atılacak.


Orijinal ilaç üretecek

Hasbiotech Genel Müdürü Seyfullah Dağıstanlı, ilk etapta 10 milyon euro’ya malolacak yatırım hakkında şu bilgileri verdi:

“Yatırım grubumuz Hasçelik, yeni yatırım alanları ararken, Türkiye’de pahalı olan ilaçların muadillerini üretme fikri gündeme geldi. Küba’daki tek...