26 / 04 / 2024

hatay kurtuluş müzesi

hatay kurtuluş müzesi

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Künefeci yapılan tarihi meclis, müzeye dönüştürülecek!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada birkaç sene önce künefeciye dönüştürülen Hatay Cumhuriyeti Meclis binasının kamulaştırılarak 'Kurtuluş Müzesi' yapılacağını söyledi.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi yarın açılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi yarın vatandaşların hizmetine açılıyor.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş Panorama Müzesi’nde son durum!

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni inceledi.

Trabzon Şehir Müzesi yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Oltan Vakfı tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde hizmete açılıyor.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat'ta açılacak!

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan Trabzon Şehir Müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde yani 24 Şubat'ta düzenlenecek törenle açılacak.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat’ta açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon’a kazandırdığı Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ziyarete açılacak.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

hatay kurtuluş müzesi Haberi

hatay kurtuluş müzesi

Ünlü komedyen Hamdi Alkan, memleketi Hatay’da Kurtuluş Müzesi açıyor. Restore edilen eski bir konağı müze haline getiren oyuncu Alkan, açılışı 23 Temmuz tarihinde yapacak. Milliyet'te yet alan habere göre; Mekanı ziyaret eden ve inceleyen Hamdi Alkan, "30 yıldır Hatay’la ilgili biriktirdiğim kartpostal, tablo, mektup ve telgraf gibi koleksiyonlarımı bağışladım" dedi. 

Alkan, altı odada sergilenecek eserler için, her bir odanın kendine ait hikayesi olacağını ifade etti. Alkan, "Hikayeler Mehmet Tekin Hoca tarafından yazılıyor. Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’le bu kararı verdik. En ilgi çekici parça ise Hatay Reisi Meclis Başkanı Tayfur Sökmen’e İsmet İnönü’nün yazdığı mektup" şeklinde...