25 / 04 / 2024

Hatay projeleri

Hatay projeleri

Hatay’ın projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'ın vizyon projelerindeki son durumu anlattı.

Lütfü Savaş geleceğin projelerini anlattı!

Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.

Hatay Haraparası'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Haberürk yazarı Esra Boğazlıyan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile röportaj gerçekleştirdi. Savaş, ''Haraparası Mahallesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız'' diye konuştu.

Hatay'da kentsel dönüşüm konuşuldu!

26 Mayıs'ta Hatay'da düzenlenecek ve Management Plus Danışmanlık ve Eğitim Şirketi tarafından organize edilen 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin protokolü imzalandı.

Hatay'da 4 yeni proje hayata geçecek!

Suriye savaşından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle MIPIM'deydi. Cumhuriyet Gazetesi Ceren Kumbasar Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la projelerini ve Hatay'ı konuştu.

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Hatay Altınçay mahallesine yeni köprü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, il genelindeki köprü yapım hizmetleri kapsamında Antakya İlçesine bağlı Altınçay Mahallesi’ne yeni bir köprü kazandırmak için hızlı bir çalışma başlattı.

Hatay Altınözü'ne çok amaçlı salon inşa edilecek!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla başlatılan çalışma kapsamındaki temel atma töreni 15 Ekim Perşembe günü saat 16:00’da Altınözü İlçemizin Akanber Mahallesi’nde gerçekleşecek.

Nazım Çulha, Hatay halkının konut sorununu dinledi!

Hatay'ın Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, Gözcüler Mahallesindeki toplu konut sakinleri ile bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte 550 konuttan konut sakinlerinin sorun ve sıkıntıları dinledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden 166 proje!

Hatay Büyükşehir Belediyesi yapacağı 166 projesi için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir otelde düzenlenen toplantıda, yapılmasını planladıkları bir çok projenin ihalesini yaptıklarını belirtti.

Hatay teleferik projesi müzeyle taçlanacak!

Hatay'da kazı çalışmasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlanması nedeniyle yapımı durdurulan bin 100 metre uzunluğundaki teleferik hattı, onay çıkması halinde kurulacak müzeyle kente ilgiyi daha da arttıracak

Hatay'da kentsel dönüşüm süreci başlıyor!

Hatay'da kentsel dönüşüm süreci başlıyor. Hatay Kırıkhan'da kentsel dönüşüm ve şehircilik alanında uygulanabilirlilik gibi planlama ve tasarım projesinin ön hazırlık benzeri konularda açıklayıcı bilgi sundu, çalışmalarına başlandı.

TOKİ Hatay projesi için son dakika müjdesi geldi! 542 ucuz konut için bu tarihi kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri için yeni konut projeleri inşa etmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Hatay projesi detayları...

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

Hatay projeleri masaya yatırıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2017-2018 yılı projeleri görüşmek amacıyla Harbiye Hidro Tesisleri’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay'ın milyonluk projeleri tam gaz ilerliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Asi Nehri ve Akdeniz’e dökülen diğer derelerin temiz olması için arıtma tesisi inşaatı projesi çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Defne'nin altyapısı yenilendi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon hattı olmayan cadde ve sokaklar için hazırladığı projeleri uygulamaya geçirmeye devam ediyor.

Hatay'ın vizyon projelerinde son durum!

Hatay’ın projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'ın vizyon projelerindeki son durumu anlattı.

Hatay'da 376 tane mahalle olan köy için imar planı yapılacak!

Hatay'daki 376 köyün mahalle statüsüne dönüşmesi nedeniyle, imar planı şartı getirilerek eğitim alanı, tesis alanı, ibadet alanları için alan projeleri yapılması önerisi kabul edildi.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Bazı elektrik hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarına göre Bazı elektrik üretim ve iletim hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Projeler, Şanlıurfa, Gaziantep, Çanakkale ve Hatay'da bulunuyor.

Hatay ve Söke'deki sellerde 200 bin dekardan fazla tarımsal alan su altında kaldı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hatay ve Söke'deki sellerde 200 bin dekardan fazla tarımsal alanın su altında kaldığını bildirdi

Hatay projeleri Haberi

Hatay projeleri

Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’e komşu olan, merkezi 501 bin nüfuslu, ‘büyükşehir’ statüsünde, Akdeniz Bölgesi’nin kendine özgü bir kenti Hatay... Farklı inanç gruplarını bünyesinde barındıran Hatay, hoşgörü içindeki toplu yaşamın da tipik örneklerinden. Herkes birbirine saygılı... Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağıüzere 15 ilçesi olan Hatay, birbirinden lezzetli yemekleriyle de öne çıkıyor.


Tüm bu değerlerinin ve kendine özgülüğünün yanında ekonomide de önemli bir güçtü Hatay. Başta Suriye olmak üzere Arap ülkeleriyle yapılan ticaretle hem kente hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyordu. Her gün çok sayıda Suriyeli, ticaret amacıyla, özellikle (karayoluyla yaklaşık 2 saat) Halep’ten akın akın geliyordu. Aynı şekilde Arap ülkelerinden de gelenler vardı.


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı, en...