25 / 04 / 2024

hatayda tahliye

hatayda tahliye

Hatay'ın Erzin ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de kaybolduğu sel felaketinin ardından afet bölgesinde hasar tespit çalışmaları başladı. Dün sabah saatlerinde 291 kişi, bölgeden tahliye edildi...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası görevli mahkeme!

Gayrimenkul sahibi mesken ihtiyacı olması halinde ya da evi tadilat yaptırması gereken durumlarda kiracıya tahliye davası açılabiliyor.Peki, ihtiyaç nedeniyle tahliye davası görevli mahkeme neresidir?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan maddelere göre ev sahibinin kiracıyı evde çıkarabilmesi için haklı nedenlerinin olması gerekiyor.Bunların arasında ihtiyaç da yer alıyor.Peki,ihtiyaç nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracının tahliyesi,kiraya konu olan evi daha önceden belirlenen tarihte boşaltması, imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi ile söz konusu olabiliyor. Peki,kiracı tahliyesi nasıl yapılıyor?Kiracı tahliye taahhütnamesi 2015!

Kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi, ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor.Peki,taraflar arasında imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi nedir?Kiracı tahliye taahhütnamesi şartları nelerdir ve ne işe yarar?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015!

Mesken veya işyerinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Tahliye sürecinde kiracınız haksız olmasına rağmen evi tahliye etmiyorsa, bu süreci bir avukat yardımı ile yargıya taşıyabilirsiniz. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015 ne kadar?

Torun Center davasında 1 tahliye!

İstanbuk Mecidiyeköy'dc bulunan Torun Center inşaatında 6 Eyliil'de 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Geda Majör firması montaj elemanı Adem Akyıldız tahliye edildi.

Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısını çıkarmak istemesi durumunda bunu kiracısına yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Peki, bildirim ne zaman yapılmalı? Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında haklı gerekçe veya kişilerinin herhangi bir tahliye anlaşması olmaması halinde kira sözleşmesi aynı koşullarda yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinimi halinde kiracısından evi boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

10 yıl sonra kiracı tahliye edilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, yeni taşınan kiracı 10 yıl sonra tahliye edilir mi?

Büyük Samsun Oteli tahliye edildi!

Samsun’da faaliyet gösteren ve mülkiyeti devlete ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli, mahkemenin verdiği tahliye kararı nedeniyle bugün tahliye edildi. Otelde konaklayan 100’ün üzerindeki müşteri büyük şaşkınlık yaşadı.

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

hatayda tahliye Haberi

hatayda tahliye

Hatay'ın Erzin ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de kaybolduğu sel felaketinin ardından afet bölgesinde hasar tespit çalışmaları başladı. Sel felaketinde evleri hasar gören vatandaşların bir kısmı geceyi komşularında, büyük bir kısmı da AFAD ve Kızılay'ın kurduğu çadırlarda geçirdi. Dün sabah saatlerinde 291 kişi, bölgeden tahliye edildi. Selde ölen Osman Başaran (59), Bayram Aydıngöl (46), Serap Aydıngöl (42) ve Zeki Duran (58), dün toprağa verildi. Kayıp olan Gül Zübeyde Başaran'ı ise arama çalışmaları...