16 / 04 / 2024

hava kuvvetleri

hava kuvvetleri

Türk savunma sanayisindeki yerliye dönüş çalışmaları kapsamında üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici yeni bombalar Türk Hava Kuvvetlerinin kullanımına sunulmaya başlandı. Savunma sanayisinde kritik alanlardaki yurt dışına bağımlılığı sonlandırmaya ilişkin çalışmalarda yeni başarı e

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için askeri personel alımları başladı!

Milli Savunma Bakanlığı “MSB” 2022 yılı 3. Dönem sözleşmeli er alımlarının yapıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Kayseri Şehir Parkı Projesi masaya yatırıldı!

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Başkan Çelik, Org. Ünal'a Kayseri'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı ilgilendiren projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Hakan Şükür'den 200 milyon dolarlık servet açıklaması!

Eski milli futbolcu Hakan Şükür, kendisini Fethullah Gülen ile FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün görüştürdüğü iddiasını Twitter'dan reddetti. Şükür, ayrıca 200 milyon dolar serveti olmadığını savundu.

Akıncı Üssü'nün adı değiştirildi!

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

Adil Öksüz'ün Üsküdar'daki evi metruk halde!

Clinton’ın kampanyasına 5 bin dolar bağış yapan FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün, şirket kuruluşu için verdiği Üsküdar’daki adresteki ev hayalet evden farksız çıktı. 14 dairenin bulunduğu 7 katlı bina, adeta terkedilmiş durumda.

Kayseri'deki 24 askeri alan şehir dışına mı çıkarılıyor?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Hava İkmal Şehir Parkı projesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Maliye Bakanlığımızla bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Askeri bir tesisin şehir dışına taşınmasıyla ilgili izlenecek yol konusunda mesafeler kat ettik ''dedi.

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı açıldı!

Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adının verildiği park, Hava Kuvvetleri Komutanlığı üst düzey kademesi bir törenle açıldı

Amerikan Hava Kuvvetleri Diyarbakır'a tesis kuruyor!

Amerikan Hava Kuvvetleri 435. Hava-Kara Operasyon Filosuna bağlı 435. Beklenmedik Durum Müdahale Grubunun konuşlanacağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde tesis kurma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Süleyman Şah Türbesi, gece görüş sistemiyle denetlendi!

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 21 Ekim 2014 tarihinde gündüz ve gece uçarak Suriye ve Irak sınırında yerde konuşlu birliklerle icra edilen müşterek görevlere ilişkin inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Ankara'daki metro göçüğü davasında karar çıktı!

Ankara'daki metro göçüğü davasında karar çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılan 4 kişi beraat etti.

Süreyya Plajı simgesine kavuşuyor!

Osmanlı Hava Kuvvetleri'nin kurucusu Süreyya İlmen Paşa tarafından yaptırılan ve 1953 yılında açılan, ancak zamanla denize yapılan dolgular nedeniyle bir marketin otoparkında kalan 'Bakireler anıtı' tekrar suyla buluşacak...

Kardemir'in temelinin atılışının 77. yıl dönümü!

KARDEMİR'in temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 77. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Türk Hava Kuvvetleri'nin F - 16 gösteri ekibi Solo Türk, gösteri uçuşu yaptı.

hava kuvvetleri Haberi

hava kuvvetleri

Yerli malzemeler ve milli teknolojiler kullanılarak 1 yıl gibi çok kısa bir sürede kurulan ve geçen yıl faaliyete başlayan Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nde, üretimi yapılan, zaman zaman temininde güçlükler çıkarılan yüksek etkili patlayıcılarda (mühimmat), roket başlıklarında ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan HMX, RDX ve CMX gibi kimyasalların üretimine başlandı. 

Türkiye sanayisi bu sayede yeni nesil patlayıcı üretim kabiliyetinde de önemli adım attı.

FABRİKANIN YILLIK 200 TON ÜRETİM KAPASİTESİ BULUNUYOR

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ), yerli olarak üretimi yapılan enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombaların teslimatına da bu ay başladı. Söz konusu şirket, Hava Kuvvetlerine kısa sürede 100'den fazla roket teslimatı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılışı yapılan tesis,...