20 / 04 / 2024

havaalanı rize

havaalanı rize

Havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine karşı çıkan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz' ın önerisi Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep' in ismi oldu...

Başbakan, Rize havaalanı için vekillerden rapor istedi!

Başbakan, Rize'ye yapılması düşünülen havaalanı için AK Partili vekillerden rapor istedi. Dün gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Erdoğan'ın konuyu enine boyuna kendilerine sorduğunu ifade etti.

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.

Rize-Artvin Havaalanı 2020'de tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Rize-Artvin Havaalanı'nın ödenek sıkıntısı olmadığını ve 2020 sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda son durum!

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havaalanı özelliğini taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı’nda kullanılacak 88.5 milyon ton taş dolgunun alınacağı alanlar netleşti.

Rize Havalimanı için geri sayım başladı!

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı için geri sayım başladı. Şantiye alanının kurulduğu bölgede havaalanı inşaat tabelası da yerleştirildi.

Rize Havalimanı 8 Eylül'de ihale edilecek!

8 Eylül'de ihale edilecek Türkiye'nin deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı 750 milyon liraya mal olacak. Havalimanının 2 yıl 9 ayda tamamlanması bekleniyor.

Rize Havalimanı 2 yıl 9 ayda tamamlanacak!

TÜRKİYE’de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı’nın yapımı 8 Eylül’de ihale edilecek. 750 milyon liraya mal olması planlanan inşaat, 2 yıl 9 ayda tamamlanacak.

Çorumlu sanayiciler, Çorum'a havaalanı kurulmasını istiyor!

Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havaalanı kurulması gerektiğini düşünüyor.

Rize Havalimanı dolgusu için 100 milyon taş kullanılacak!

Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan ve 550 milyon dolara mal olması beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize-Artvin havaalanı hazırlıkları devam ediyor!

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor.

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak!

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor. projede deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 100 milyon ton taş kullanılacak!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı’nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti!

Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

havaalanı rize Haberi

havaalanı rize

Rize’de havaalanı yapılması yönünde bir süreden bu yana kamuoyu çalışması yürüten Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu rapor hazırladı. Rapora göre Rize’de havalimanının bugünkü şartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin oluşacağı tespit edildi. Raporda Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı’nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu belirtildi. Havaalanı ile ilgili henüz resmi bir adım atılmazken isim tartışması başladı. 


"HALKIMIZIN YÜREĞİNDE RECEP Tayyip Erdoğan İSMİ VAR"


Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grub Başkanı Metin Topçu, Rize Havaalanı’nın yapılması halinde projenin Türkiye’ni 53’üncü havaalanını olacağını belirterek Rize’nin plaka numarası olacak havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesinin kamuoyunda daha öne çıktığını söyledi. Topçu, "Havalimanın ismini...