19 / 04 / 2024

Havaalanı yeni bir kent yarattı

Havaalanı yeni bir kent yarattı

2000 yılında inşası devam eden Sabiha Gökçen Havaalanı Kurtköy tepelerinde yeni bir kent yaratmış. 7 bin metrekare alanın olduğu bölgede arsaların metrekaresi 10 milyon lira ile 250 milyon lira arasında değişiyormuş.

Gaziantep'te planlanan yeni bir havaalanı mecliste!

Gaziantep Havaalanına kış aylarında uçak inememesine ve aynı bölgeye yeni bir havaalanı yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı...

2000 yılında 2. Havalimanı yeni bir kent yaratmış!

2000 yılında inşası devam eden Sabiha Gökçen Havaalanı Kurtköy tepelerinde yeni bir kent yaratmış. 7 bin metrekare alanın olduğu bölgede arsaların metrekaresi 10 milyon lira ile 250 milyon lira arasında değişiyormuş.

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Şehrin yöneticileriyle Augustus Otel'de yapılan istişare toplantısında bir araya gelen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Toroslar yeni bir parka daha kavuşuyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi’nde yapılacak bölge Hastanesinin güzergahında 10 bin metrekarelik alanda yeni bir parkın yapımına başladıklarını bildirdi.

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış!

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

1980 yılında İstanbul'da çadırlardan yeni bir semt oluşmuş!

1980 yılında Merkezefendi Mezarlığı civarındaki İstanbul eski hal arazisi, çadırlardan yeni bir semt haline gelmiş. Yüze yakın çadırda 500 kişi yaşıyormuş ve bulundukları yer için ayda 500 lira kiraya veriyorlarmış.

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı?

Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek. Bu da 'yeni bir vergi gelmesiyle ev fiyatları artar mı’ sorusununu getirdi...

Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak!

Başbakan Davutoğlu'nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılması kararlaştırıldı. Türkiye tarihinde ilk kez yeni bir kilisenin inşa edilmesi kararı alındı.

Maltepe yeni bir kültür merkezine kavuşuyor!

Maltepe yeni bir kültür merkezine kavuşuyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yılbaşı öncesi Maltepe'li muhtarlarla Küçükyalı Evlendirme Dairesinde buluştu. Kılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi verdi

Ortofoto Projesi'nde vatandaşlar için yeni bir uygulama daha!

Bakan İdris Güllüce, “Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacak. Bakanlıktan vatandaşlar için yeni bir uygulama daha...

1975 yılında Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş!

1975 yılında Topkapı Sarayı ile eski Defterdarlık binası arasında, Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş. Sarnıcın içi bir metreden fazla toprakla doluymuş, temizlenmesinin pahalıya çıkacağından tekrardan kapatılmış.

Manas Evleri sektöre yeni bir anlayış getirdi!

Malatya, Adıyaman ve Elazığ'da 4 binden fazla konut üreten Gün-Er İnşaat, Manas Evleri'yle sektöre yeni bir anlayış getirdi. Manas Evleri, Gün-Er İnşaat'ın 20 yıllık tecrübesiyle yükseliyor.

Milimetrik Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirecek!

Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi üzerine bu yılın mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Milimetrik Prefabrik, sektöre yeni bir soluk getirme, kalite çıtasını yükseltme ve sektörde standartları belirleyen bir firma olma hedefiyle çalışıyor.

Havaalanı yeni bir kent yarattı Haberi

Havaalanı yeni bir kent yarattı



Havaalanı yeni bir kent yarattı


Havaalanı ile birlikte konut inşasının da hızla arttığı Kurtköy'de 100 bin konutluk yeni bir kent doğuyor


    Beş yıl öncesine kadar yapılaşmanın seyrek olduğu Kurtköy tepeleri, gelecek yılın ortasında bitmesi planlanan havaalanı inşasının başlaması ile birlikte dolmaya başladı. Yüzde 30'u dolan, yaklaşık yedi bin dönüm toplam alanın bulunduğu ve halen 100 bin konutluk imara açık alan bulunan Kurtköy tepelerinde, 120 adet yapı kooperatifinin inşa ettiği yaklaşık 25 bin konut var. Merkezden toplu konutların yapıldığı alana doğru giden yolun iki tarafında da işyerlerinin yapılandığı Kurtköy'de inşaatların yüzde 90'ı yapı kooperatifleri tarafından inşa ediliyor.

     

 ...