24 / 04 / 2024

havalimanı kira ertelemesi

havalimanı kira ertelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 yılı için kira alınmayacağını dile getirmişti. Söz konusu karardan havalimanı esnafını memnun etti. 

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından kira alınmayacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 yılı için kira alınmayacağını dile getirdi. 

Sani Şener: Kira ertelemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Her sözleşmenin kendi içeriğine göre, süre uzatımı, kira ertelemesi veya başka türlü metotlarla bu kayıplarımızın karşılanması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz" dedi...

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Kira artışı düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışları ve Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesiyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin soru önergesi verdi. İşte Aykut Erdoğdu'nun konuyla ilgili soruları...

8 havalimanının kiralama listesi açıklandı!

Devletin “KİD (kirala-işlet-devret)” modeliyle verdiği 8 havalimanının kira listesi açıklandı. 

İSG'den Sabiha Gökçen işletmecilerine 6 milyon Euro kira indirimi!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmeci İSG, Sabiha Gökçen'de faaliyet gösteren 126 ticari işletmeye 6 milyon Euro kira indirimi yaptı.

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

Havalimanı işletmelerine kira desteği gözden geçirilmeli!

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

HEAŞ'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelere kira yardımı!

 Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelerin 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapıp ötelenmiş 2020 yılı için 9 aylık kira borçları da sildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı kira ertelemelerine yönelik açıklama yaptı. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

havalimanı kira ertelemesi Haberi

havalimanı kira ertelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren hava yolu, yer hizmet kuruluşları ve ticari hacim işleten kiracılar için 2020 yılı içinde düzenlenen ve vadesi 31 Ocak'a ötelenen kira bedeli faturalarına ait tutarlar iptal edilmişti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Trabzon Havalimanı'ndaki işletmecilerden Kadem Çakıroğlu tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 sürecinin kendilerini de ciddi olarak etkilediğini belirtti. 

Çakıroğlu, havalimanı işletmecileri olarak pandemi döneminde farklı olumsuzluklarla karşılaştıklarını söylerek "Bu olumsuzluklar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile DHMİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaparak hizmet vereceğiz. Durumdan fazlasıyla memnun olduk, verilen destek hepimizin yüzünü güldürdü." dedi.