29 / 03 / 2024

havalimanı parmak izi kontrolü

havalimanı parmak izi kontrolü

TAV CEO’ su Şener, havalimanları kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla parmak iziyle geçiş ve ilk girişteki x - ray’ lerin kaldırılması için izinlerin çıktığını açıkladı...

KVKK'dan uyarı var! Personel takibini parmak izi ile yapan firmalara ceza!

Parmak izi ile mesai takibi yapan işletmelerin uygulamalarını tekrar gözden geçirmesi gerekecek. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), hukuka aykırı şekilde kişisel verileri işleyen bir veri sorumlusuna büyük bir idari para cezası kesti.

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Vestel BM 6302 X WIFI 6 Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri neler? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel BM 6302 X WIFI 6 Programlı Bulaşık Makinesi, parmak izi bırakmayan inox teknolojisi, 6 farklı yıkama programı ve 13 kişilik kapasitesi ile geniş ailelerin tercihi oluyor. 

Vestel Dört Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş aileler için tasarlanan bulaşık makinesi parmak izi bırakmaz ınox tasarımına sahiptir. 13 kişilik kapasiteye sahip bulaşık makinesini wifi özelliği ile kontrol etmek mümkündür. Peki bulaşık makinesinin özellikleri neler? 

Tapuda yeni sistem devreye girdi! Sistem nasıl işleyecek?

Tapuda sahteciliğin ve dolandırıcılığın önüne geçmek için pilot bölgelerde başlatılan yeni sistem 81 ilde devreye girdi. Sistemle taraflara SMS atılarak uyarılarda bulunuluyor. Parmak izi ve diğer kimlik bilgileri doğrulanmadan satış yapılamayacak.

Apple açıkladı: o özellik artık son model iPhone’larda olmayacak!

Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını üst sınıf İphone’lara geri getirmeyeceğini açıkladı. O özellik artık son modellere olmayacak.

Tarkan villasının yatak odasına parmak izi girişi yaptırdı!

Demet Akalın ile eşi Okan Kurt, Beykoz-Acarkent'teki villalarının yatak odasma şifreli bir giriş sistemi yaptırmıştı. Buna göre; çift tuşlu bir şifre ve parmak izlerini kullanarak odalarına girebiliyor. Aynı sistemi Tarkan'da kendi evine yaptırdı..

Bülent Ersoy ofisini yeniledi!

Bülent Ersoy, ofisini tepeden tırnağa yeniledi. Bülent Ersoy, geçtiğimiz günlerde Suudi Kralı’nın gönderdiği altın muhafazalı Kur'an’ı Kerim’in bulunduğu ofisine parmak izi ile çalışan kapı yaptırdı.

Ebru Gündeş yalısına büyük bir nazar boncuğu taktırdı!

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çifti, Kamlcıa'da 26 milyon TL aldıkları ikiz yalılarına nazar boncuğu astı. Her açıdan kameralarla korunan yalıya, parmak izi sistemi kullanılarak giriliyor...

Pasaportunu yenileyecekler dikkat!

Pasaportunu yenilemek üzere emniyet müdürlüklerine giden vatandaşlar kötü bir sürprizle karşılaştı. Çünkü geçtiğimiz hafta yayınlanan bir genelge ile artık parmak izi verenlerden bunu ibraz etmeleri isteniyor.

Kocaeli 'de hasta yakınları için parmak izi tanıma sistemli misafirhane inşa edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kalacak yeri olmayan hasta ve refakatçilerine konaklama hizmeti vermeye başladı. Misafirhaneyi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise parmak izi tanıma sistemiyle sağlıyor olması.

Türkiye'de kilit sektörü 230 milyon doları yakaladı, parmak izi teknolojisi öne çıkıyor!

Türkiye'de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor

Esenboğa Havalimanı'nda, Genel Havacılık Terminali hizmete girdi!

Esenboğa Havalimanında, özel jet ve yolcularına hizmet verecek Genel Havacılık Terminali (CIP), hizmete girdi

havalimanı parmak izi kontrolü Haberi

havalimanı parmak izi kontrolü

TAV CEO’su Şener, havalimanları kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla parmak iziyle geçiş ve ilk girişteki x-ray’lerin kaldırılması için izinlerin çıktığını açıkladı.


Başta İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere, 2 kez güvenlik kontrolünden geçerken yaşanan sıkıntılar ve pasaport kontrolündeki uzun kuyrukların sebep olduğu çile sona eriyor.


Uçak yolcularını sevindirecek bu açıklama Atatürk Havalimanı’nda imtiyaz sözleşmesi 2021 yılında bitecek olan TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener’den geldi. Şener, şirketin yeni stratejilerini anlattığı toplantıda, yer hizmetlerinin iyileştirilmesi konusuna da değindi. Smartgate ya da i-gate adı verilen parmak izi kontrolüyle geçiş konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıktığını bildiren Şener, deneme çalışmalarına çok yakında başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Sadece Türkler için

“Önce pasaportunuzu göstereceksiniz, kapı açılacak, sonra içeriye girip parmak izi basarak geçeceksiniz. Pasaport alınırken parmak izi alındığı için o...