19 / 04 / 2024

havalimanları kışlık önlem

havalimanları kışlık önlem

Havalimanları kışlık önlemlerini aldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Birdal, "Kış koşullarında hava ulaşımında gecikme ve iptallerin asgariye indirilmesi için tüm önlemler alındı" dedi...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

TMO ramazandaki fiyat artışlarına karşı büyük önlem aldı! Ayçiçek yağı, pirinç, mercimek! Çok ucuza satın alabilirsiniz

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan ramazanda bazı ürünlerde yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarına dair açıklama geldi.

TAV’dan en az 313 milyon euro net kar

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Havalimanları yılın ilk dokuz ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. TAV, bu dönemde toplamda 60,2 milyon yolcuya hizmet verdi.

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Mal paylaşımında öncelik kimindir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeşiz, ağabeyimiz vefat etti. Ağabeyimin mirasçısı eşi ve küçük çocuğu var. Babamıza ait bir evde oturuyoruz. Yengem de orada oturuyordu onu evden çıkardık. Babamız da vefat etti. Şimdi ‘mirasla hesaplaşırız’ diyor. Nasıl bir önlem alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Deprem harcamaları neden 644 kişi ölmeden önce yapılmadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Elazığ'da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Önlem almadığımız için insanlar ölüyor" dedi...

TAV Havalimanları'ndan 2019'un ilk yarısında 61.3 milyon euro net kar!

TAV Havalimanları, yılın ilk yarısında 345 milyon euro ciro ve 61.3 milyon euro net kar açıkladı. TAV'ın küresel ayak izi 28 ülkede 90 havalimanına ulaştı...

İstanbul Havalimanı havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezi olacak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, “Bir teknoloji üssü gibi hizmet verecek ve dünyanın en akıllı havalimanlarından biri olacak İstanbul Yeni Havalimanı, havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezlerinden biri olacak" dedi..

2017 yeni havalimanlarının yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşım yatırımları ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, dört şehri daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacaklarını vurguladı.

2017 yılında önlem alan ayakta kalacak!

Emlak sektörünün duayeni Hilmi Işıkören, 2017 yılında emlak sektöründeki oyuncuların yapması gerekenler ile ilgili dikkat çekici bilgiler verdi.

Adana'daki Lüks Oteli yıkılma tehlikesi altında!

Adana'da 1998 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan Lüks Oteli, tehlike saçıyor. Ancak önlem alınmadığı için, yıkım tehlikesi olan binanın önünden geçenler tehdit altında.

TAV, Küba’da 2 havalimanı için masaya oturuyor!

TAV Havalimanları, Küba'da 2 havaalanının geliştirilmesi ve işletmesi için masaya oturuyor. Küba, 2 milyondan fazla göçmeniyle ABD'de büyük bir diasporaya sahip.

havalimanları kışlık önlem Haberi

havalimanları kışlık önlem

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, yolcuların kış aylarında kötü hava koşulları, kar ve buzlanmadan dolayı mağdur olmaması için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Kış boyunca tüm havalimanlarında etkili ve hızlı bir karla mücadele çalışması yürüteceklerini belirten Birdal, bunun için gerekli olan ileri teknolojiyle donatılmış makine parkına ve yetişmiş personele sahip olduklarını söyledi.


Karla mücadele konusunda ileri eğitim görmüş personelden oluşan ekiplerinin kış boyunca özveri içinde 24 saat aralıksız hizmet verdiğini dile getiren Birdal, şunları kaydetti:


"Bu sayede en yoğun havalimanlarımızda bile kötü hava koşullarından kaynaklanan aksaklıklar en az seviyeye indiriliyor. Kış dönemi çalışmalarını, üyesi bulunduğumuz Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatınca (ICAO) belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştiren kuruluşumuz; karla mücadele ve bu konudaki teknolojiyi kullanma düzeyi bakımından dünyanın en iyileri arasında yer...