27 / 04 / 2024

havalimanlarında parmak izi geçiş sistemi

havalimanlarında parmak izi geçiş sistemi

TAV CEO’ su Şener, havalimanları kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla parmak iziyle geçiş ve ilk girişteki x - ray’ lerin kaldırılması için izinlerin çıktığını açıkladı...

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

DHMİ: Bu yılın ilk 10 ayında havayolu yolcu sayısı yüzde 18,9 yükseldi

Türkiye genelinde bu senenin ilk 10 aylık döneminde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen seneye oranla yüzde 18,9 yükselerek 184 milyon 836 bin 400'e yaklaştı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

KVKK'dan uyarı var! Personel takibini parmak izi ile yapan firmalara ceza!

Parmak izi ile mesai takibi yapan işletmelerin uygulamalarını tekrar gözden geçirmesi gerekecek. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), hukuka aykırı şekilde kişisel verileri işleyen bir veri sorumlusuna büyük bir idari para cezası kesti.

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Vestel BM 6302 X WIFI 6 Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri neler? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel BM 6302 X WIFI 6 Programlı Bulaşık Makinesi, parmak izi bırakmayan inox teknolojisi, 6 farklı yıkama programı ve 13 kişilik kapasitesi ile geniş ailelerin tercihi oluyor. 

Vestel Dört Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş aileler için tasarlanan bulaşık makinesi parmak izi bırakmaz ınox tasarımına sahiptir. 13 kişilik kapasiteye sahip bulaşık makinesini wifi özelliği ile kontrol etmek mümkündür. Peki bulaşık makinesinin özellikleri neler? 

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Tapuda yeni sistem devreye girdi! Sistem nasıl işleyecek?

Tapuda sahteciliğin ve dolandırıcılığın önüne geçmek için pilot bölgelerde başlatılan yeni sistem 81 ilde devreye girdi. Sistemle taraflara SMS atılarak uyarılarda bulunuluyor. Parmak izi ve diğer kimlik bilgileri doğrulanmadan satış yapılamayacak.

havalimanlarında parmak izi geçiş sistemi Haberi

havalimanlarında parmak izi geçiş sistemi

TAV CEO’su Şener, havalimanları kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla parmak iziyle geçiş ve ilk girişteki x-ray’lerin kaldırılması için izinlerin çıktığını açıkladı.


Başta İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere, 2 kez güvenlik kontrolünden geçerken yaşanan sıkıntılar ve pasaport kontrolündeki uzun kuyrukların sebep olduğu çile sona eriyor.


Uçak yolcularını sevindirecek bu açıklama Atatürk Havalimanı’nda imtiyaz sözleşmesi 2021 yılında bitecek olan TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener’den geldi. Şener, şirketin yeni stratejilerini anlattığı toplantıda, yer hizmetlerinin iyileştirilmesi konusuna da değindi. Smartgate ya da i-gate adı verilen parmak izi kontrolüyle geçiş konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıktığını bildiren Şener, deneme çalışmalarına çok yakında başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Sadece Türkler için

“Önce pasaportunuzu göstereceksiniz, kapı açılacak, sonra içeriye girip parmak izi basarak geçeceksiniz. Pasaport alınırken parmak izi alındığı için o...