19 / 04 / 2024

havaray hatları

havaray hatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım planları arasında yer alan yeni metro hatlarının 29 Ekim'de açılacak olan Marmaray'a bağlanacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Bunlardan bir tanesi S. Gökçen Havalimanı Pendik metrosunun Marmaray bağlantısı...

İşte İstanbul'daki Havaray projeleri ve uzunlukları!

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları!

İstanbul'da 2019 yılı ve sonrası yapılacak metro hatları çalışmaları devam ediyor. Başlayan çalışmalarla 2019 sonrasında planlanan metro hattı projeleri devreye girecek. İşte İstanbul'da 2019'a kadar yapılacak tüm metro hatları;

Bağcılar'daki havai hatlar yeraltına alınıyor!

BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, Bağcılar’da Yüzyıl, Çınar, Yenigün ve Yıldıztepe mahallelerinde havai hatların yeraltına alınması’nın tamamlanmak üzere olduğunu ve diğer mahallelerde ise 2017 yılı sonuna kadar bitireceklerini söyledi.

Havaray geçtiği bölgeleri uçuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. İki havaray hattının ön hazırlıklarını tamamlayan belediye, 8 yeni hat için de çalışma başlatıldığını duyurdu.

Eyüp'e yeni teleferik hatları geliyor!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek.

Manisa Gölbaşı’nın isale ve terfi hatları yenileniyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Gölbaşı mahallesinde içme suyu isale ve terfi hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yenileme kapsamına alınan mahallenin borularının değişmesi sonucu daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu kullanacağı belirt

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. Sefaköy - Halkalı - Başakşehir havaray hattı ne durumda?

Üsküdar Libadiye Caddesi Havaray Hattı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesinde yapılacak olan Üsküdar Libadiye Caddesi Havaray Hattı Projesine ilişkin 1/ 5.000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kaynaşlı'da enerji hatları yer altına iniyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ilçeyi ziyareti sırasında sunulan enerji hatları TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mükremin Çepni ile eskiyen enerji hatları değiştirilmesi ve yer altına alınması ile ilgili görüşmeler sonuç verdi.

Dalaman Havalimanı yeni iç hatlar binasının kredi sözleşmesi imzalandı!

YDA Group ile EBRD ve Unicredit Bank, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası'nın yapımında kullanılacak 175 milyon euroluk krediye ilişkin sözleşme imzaladı..

İstanbul, Ankara ve Antalya'ya yeni metro hatları geliyor!

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira...

ASELSAN ve HAVELSAN gaz ve boru hatları güvenliği için anlaştı!

ASELSAN ve HAVELSAN arasında gaz ve boru hatlarının güvenliğine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. ASELSAN, Milli Gemi Projesi'ndeki başarılı çalışmalarından sonra güvenlik projelerine yönelik olarak da işbirliği yapma kararı aldıklarını belirtti.

Üçkuyular-Narlıdere ve Üçyol-Buca metro hatlarına ne zaman başlanacak?

Ulaştırma Bakanlığı karara göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da metro projelerini üstlenirken Üçkuyular - Narlıdere ve Üçyol - Buca Metro hatlarını yatırım programına dahil etmedi...

havaray hatları Haberi

havaray hatları


Yeni metro hatları!


Önümüzdeki dönemde yeni projeler hayata geçirmeyi planlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özellikle ulaşım alanında atağa kalkmaya hazırlanıyor.


İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafik sorunu için harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni metro hatları planları şöyle:


İstanbul Boğazı’ndan geçmesi planlanan Çamlıca Etiler teleferik hattından sonra 2 kilometre uzunluğundaki Sarıyer Beykoz hattının da devreye girmesi bekleniyor. Zincirlikuyu, Altunizade, Çamlıca arasında olacak 8 kilometrelik teleferiğin 2015 yılında hizmete açılması planlanıyor. Haliç hattında da Eyüp Sütlüce arasına teleferik projesi geliyor. Beykoz Sarıyer teleferik hattının tamamlanması için verilen tarih 2023. Bu hatlar tamamlandığında İstanbul’da Maçka ve Eyüp’teki teleferiklere yenileri eklenmiş olacak.


Yeni metro projelerinden bir tanesi ve asrın projesi olarak tabir edilen Marmaray'ın 29 Ekim'de hizmete açılması hedefleniyor. 9 kilometrelik Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik...