25 / 04 / 2024

Havuz ruhsata tabi mi

Havuz ruhsata tabi mi

Havuz ruhsata tabi mi? Bir alana inşa edilecek havuz, belediyeden ruhsat almayı gerektirip gerektirmediği, havuzun niteliğine ve derinliğine göre değişkenlik gösteriyor. Peki hangi havuzlara ruhsat alınabilir?

Sitelere sonradan havuz yapılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu'ya gelen soruda, 6 parselde kurulu sitede 22 konut bulunduğunu dile getiren okuyucu, siteye havuz yaptırmak istendiğini belirtti. Okuyucu, bu havuzun yapılıp yapılmayacağını ve yapım bedelini ödemek zorunda olup olmadığını sordu. 

Kripto para borsaları bağımsız denetime tabi tutulmalı!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kripto para borsalarının bağımsız denetim süreçlerine tabi tutulması gerektiğini dile getirdi. Kartaloğlu, kripto paraların denetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

BYK Havuz Spa İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BYK Havuz Spa İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Ahmet tarafından kuruldu.

Besa Havuz İnşaat Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Besa Havuz İnşaat Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Öveç tarafından kuruldu.

Yapı ruhsatı sorgulama 2021!

Mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için yapı ruhsatı alınıyor. Peki yapı ruhsatı nasıl alınır? Yapı ruhsatı nasıl sorgulanır? İşte yapı ruhsatı sorgulama 2021...

Yapı ruhsatı örneği 2021!

Yapı ruhsatlarının, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için alınması gerekiyor. Peki yapı ruhsatı nasıl alınıyor? Hangi yapılar için yapı ruhsatı alınıyor? Yapı ruhsatı ücreti 2021  ne kadar? İşte yapı ruhsatı örneği 2021...

Prestij Havuz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prestij Havuz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Keskin, Havva Ayşe Erdem ve Serkan Kılıç ortaklığında kuruldu.

Tek Havuz Teknik İnşaat Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Havuz Teknik İnşaat Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şile'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Veysal Kayar tarafından kuruldu.

Karden Havuz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karden Havuz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Arı tarafından kuruldu.

Vt Proje Havuz Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vt Proje Havuz Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile orçun Çiçekoğlu ve Rahmi Çetin Halazaoğlu ortaklığında kuruldu.

Kira davalarında temyiz sınırını aşanlar temyize tabi tutulacak!

Kira ilişkisinden doğan diğer davalardan üç aylık kira tutarı temyiz sınırının üzerinde olanlar temyize tabi olacak.

Eyüpsultan'da yarı olimpik havuz inşa ediliyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in Eyüpsultanlılara verdiği vaatler arasında olan iki yüzme havuzundan ilki olan Akşemsettin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor, ikinci havuz yapımına da başlandı.

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

Havuz ruhsata tabi mi Haberi

Havuz ruhsata tabi mi

Havuz ruhsata tabi mi?

Bir alana inşa edilecek havuz, belediyeden ruhsat almayı gerektirip gerektirmediği, havuzun niteliğine ve derinliğine göre değişkenlik gösteriyor. Yüzme havuzu olarak inşa edilecek havuzlar ruhsat gerektirirken; derinliği 1 metreyi geçmeyen süs havuzu niteliği taşıyan havuzlar ruhsat gerektirmiyor.


Söz konusu hükümler bölgenin imar planına göre değişkenlik gösterebiliyor. İstanbul imar yönetmeliğinde havuz ruhsatı ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor:


"Bu yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak, taşıyıcı elemanların durumunu değiştirmemek, bağımsız bölümün brüt inşaat alanını artırmamak, kullanım amacı ve cephe görünümünü değiştirmemek koşulları ile taşıyıcı sistemi etkilemeyen yerlerde iç mekan kullanımını ve duvar yerlerini değiştirmek ve kaldırmak, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve taban kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı, kiremit aktarılması, bina cephesi...