23 / 04 / 2024

havuz yapım ruhsatı

havuz yapım ruhsatı

Havuz ruhsata tabi mi? Bir alana inşa edilecek havuz, belediyeden ruhsat almayı gerektirip gerektirmediği, havuzun niteliğine ve derinliğine göre değişkenlik gösteriyor. Peki hangi havuzlara ruhsat alınabilir?

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Sitelere sonradan havuz yapılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu'ya gelen soruda, 6 parselde kurulu sitede 22 konut bulunduğunu dile getiren okuyucu, siteye havuz yaptırmak istendiğini belirtti. Okuyucu, bu havuzun yapılıp yapılmayacağını ve yapım bedelini ödemek zorunda olup olmadığını sordu. 

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ayhan tarafından kuruldu.

Koronavirüs kişisel havuz yapımına talebi arttırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada "Kişisel havuz yapım talebi, koronavirüs nedeniyle geçen seneye göre yüzde 25-30 oranında arttı." diye konuştu.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Ahter Havuz Yapı ve İnşaat Malzemeleri İmalat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahter Havuz Yapı ve İnşaat Malzemeleri İmalat İthalat İhracat Ticatet Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile M.M. Alperen Yıldız tarafından kuruldu.

Ata GYO Kayseri'deki arsanın yapı tadilat ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kayseri İli, Talas İlçesi, Talas Mahallesi, Harami Mevkii'nde yer alan taşınmaza  ilişkin yapı tadilat ruhsatını aldı...

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Kartal'da park yapım çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı tamamlandığında ilçedeki en büyük park olacak olan Havuz Sokak’taki park alanında incelemelerde bulundu.

havuz yapım ruhsatı Haberi

havuz yapım ruhsatı

Havuz ruhsata tabi mi?

Bir alana inşa edilecek havuz, belediyeden ruhsat almayı gerektirip gerektirmediği, havuzun niteliğine ve derinliğine göre değişkenlik gösteriyor. Yüzme havuzu olarak inşa edilecek havuzlar ruhsat gerektirirken; derinliği 1 metreyi geçmeyen süs havuzu niteliği taşıyan havuzlar ruhsat gerektirmiyor.


Söz konusu hükümler bölgenin imar planına göre değişkenlik gösterebiliyor. İstanbul imar yönetmeliğinde havuz ruhsatı ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor:


"Bu yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak, taşıyıcı elemanların durumunu değiştirmemek, bağımsız bölümün brüt inşaat alanını artırmamak, kullanım amacı ve cephe görünümünü değiştirmemek koşulları ile taşıyıcı sistemi etkilemeyen yerlerde iç mekan kullanımını ve duvar yerlerini değiştirmek ve kaldırmak, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve taban kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı, kiremit aktarılması, bina cephesi...