24 / 04 / 2024

Havva Hatun Camisi fatsa

Havva Hatun Camisi fatsa

Ordu’nun Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi bilkent Sitesi yanına Koç ailesi tarafından bağışlanan arsaya yapılan Havva Hatun Camisi kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı.

Ulus Melike Hatun Camisi açıldı!

Ankara Ulus'ta 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inşaatı başlayan Melike Hatun Camisi ibadete  açıldı!

Rize'deki tarihi Gülbahar Hatun Camisi yıkıldı!

Rize'de 15. Yüzyıl'da Yavuz Sultan Selim Han tarafından annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında yaptırılan Gülbahar Hatun Camisi, yerine daha büyük bir cami yapılmak üzere yıkıldı.

Ordu Fatsa'da Havva Hatun Camisi açıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi bilkent Sitesi yanına Koç ailesi tarafından bağışlanan arsaya yapılan Havva Hatun Camisi kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı.

Ayasofya Camisi yabancı turistlerin akınına uğruyor!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra cami olarak tekrar ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ayasofya Camisi, 52 yıl aranın ardından yeniden cami olarak hizmete açıldı.

Balkanların en büyük camisi Tiran'da inşa edilecek!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Bayat Camisi restore edilmeyi bekliyor!

Çivril ilçesine bağlı Bayat Mahallesi' nde bulunan, duvarlarındaki çiçek ve doğa motifleriyle dikkati çeken tarihi Bayat Camisi' nin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi...

Fatma Hatun Evleri'nde teslimler başladı!

Cazip konumu ve fiyatlarıyla dikkat çeken Fatma Hatun Evleri'nde teslimler başladı.Tamamı 178 metrekare 3+1 dairelerden meydana gelen Fatma Hatun Evleri Samsun İlkadım Karasamsun Mahalesi’nde inşa ediliyor...

Sapanca'daki Hasan Fehmi Paşa Camisi restore ediliyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 10 ay önce başlayan çalışmalarda taş-tuğla ve ahşap malzemeler aslına uygun seçiliyor

Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Gökhan Azcan, Mahmudiye Mahallesi’ndeki caminin restorasyon çalışmalarının 10 ay önce başladığını söyledi.

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak!

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak. Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri'de yaptırılan tarihi hamam, restore edilerek yöresel lezzetlerin yenilebileceği restoran olarak hizmet verecek.

Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi!

Bulgaristan’ın güneydoğusunda Yunanistan sınırına yakın Nalbantlı köyündeki 600 yıllık tarihi Yedi Kızlar Camisi, yeni minaresine kavuştu. Nalbantlı'da yer alan Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi.

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi!

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi. Doğancızade Hacı Derviş tarafından 1275'te Kalfat köyünde yaptırılan mescidin 1912'de yıkılmasının ardından inşa edilen camide, geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Köln’deki Barbaros Camisi, 49 yıl sonra ibadete kapanıyor!

ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami kapatılıyor. Köln’deki Kyffhaeuser Caddesi 26 numarada bulunan Barbaros Camisi, binayı satın alamadığı için taşınmak zorunda kalacak...

Havva Hatun Camisi fatsa Haberi

Havva Hatun Camisi fatsa

Ordu’nun Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi bilkent Sitesi yanına Koç ailesi tarafından bağışlanan arsaya yapılan Havva Hatun Camisi kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı.


Caminin açılışına Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Gençlik Hizmetleri ve spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Cuma namazı ile ibarede açılan cami ile ilgili bilgiler veren Havva Hatun Cami Yaptırma ve Yaşatma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Zeki Atmaca, "2013 yılında temelini atmıştık camimizin. 3 yıla yakın bir zaman zarfında çok şükür camimizi bitirerek ibadete açtık. Caminin yapılmasında emeği olan Koç ailesine ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin...