28 / 03 / 2024

havzada yeni termal kaynak

havzada yeni termal kaynak

Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde İmaret Mahallesi Kaplıcalar mevkisinde 1 aydır sürdürülen çalışmalarda, Havza Belediyesi Lokman Hekim Kaplıcaları önünde sondajla 605 metre derinlikte 55 derecelik sıcak suya ulaşıldı...

CarrefourSA’da kışa özel fırsatlar başladı! Termal çorap 69,95 TL’ye, çocuk çizme 399,90 TL’ye düştü!

CarrefourSA’dan resmen rafları boşaltacak yeni indirim kampanyası geldi. CarrefourSA’da Termal çorap 69,95 TL’ye, çocuk çizme 399,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 27 Kasım 2023 fiyat listesi...

Ömer Gecek Termal Otel için start verildi! Afyonkarahisar'a 100 odalı yeni otel geliyor!

Ömer Gecek Termal Otel için resmen düğmeye basıldı. 90 milyon 884 bin TL'ye mal olacak proje, Afyonkarahisar İli Merkez ilçesinde hayata geçirilecek.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Fly Club Termal Mayıs'ta satışta! Yeni Proje!

Uçarlar Yapı tarafından İstanbul'un Esenyurt ilçesinde hayata geçirilen Fly Club Termal projesi Mayıs ayında satışa çıkıyor. Devremülk projesinde yer alan dairelerin fiyatı 3 bin 500 Euro'dan başlıyor.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Bursa'da 10 yeni turizm tesisi açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal turizmde yeni bir hamle başlattı. Belediye, termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni tesis açma kararı verdi.

Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis!

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

Termal turizme 40 milyon TL'lik yatırım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizme yönelik 40 milyon TL’lik yatırım yapılması kararı aldı. Bu karar göre 8 ile yeni termal tesisler, termal su depoları ve turizm merkezleri kurulacak.

Doğan Jeotermal Group'tan 2 yeni termal tesis geliyor!

Mühendislik okuduğu yıllarda Türkiye’nin jeotermal potansiyeli ile tanışan Mehmet Ali Doğan, 1994’ten itibaren adeta kafayı bu konuya taktı. Bu alanda ülkemizin en büyük girişimcilerinden biri haline gelen Doğan, 3 büyük termal tesisi kurdu ve 2 tesisin yatırımını başlattı.

48 yeni termal otel geliyor!

Türkiye'de 48 yeni kaplıca oteli, termal tatil köyü ve termal devre mülk tesisi planlama ve inşaat aşamasında.Bu tesislerin 2020 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Sorgun'a yeni termal tesis kazandırılması şart!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun için kaplıca turizminin önemine değinerek, yeni tesis yatırımlarının şart olduğunu söyledi.

havzada yeni termal kaynak Haberi

havzada yeni termal kaynak

Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde bir aydır sürdürülen sondaj çalışmalarında 605 metre derinlikten 55 derece sıcaklığında termal su çıkarıldı.


İmaret Mahallesi Kaplıcalar mevkisinde 1 aydır sürdürülen çalışmalarda, Havza Belediyesi Lokman Hekim Kaplıcaları önünde sondajla 605 metre derinlikte 55 derecelik sıcak suya ulaşıldı. Havza Belediyesince, ilçedeki mevcut iki kuyudan birinin ekonomik olarak ömrünü doldurması nedeniyle başlatılan termal su sondaj çalışmaları ile ulaşılan sıcak su, saniyede 15 litre olarak çıkarılacak.


Böylece ilçedeki termal su miktarı saniyede 25 litreye ulaşmış oldu. Sondaj alanına gelen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada boşa akan sıcak suyu gören vatandaşlar ise sokak ortasında banyo yaptı.


İkiz, "Hedefimiz Havza'da 5 adet 5 yıldızlı otel yapmak. Havza, hem sağlık hem de termal turizmi yönünde hem Samsun'un hem...