24 / 04 / 2024

Hayalet şehir maraş

Hayalet şehir maraş

Türkiye ile KKTC, Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı verdi. Bu kararla 46 yıl sonra kapalı Maraş’ta ilk kez Maraş’ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “hukuki ve siyasi” kararların ortaya konulacağı bir toplantı gerçekleşecek...

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ yeniden eski günlerine dönecek!

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kapalı Maraş’ın ’Hayelet Şehir’ olarak kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Taçoy, ''Maraş’ta, ’Uluslararası Hukuk’ çerçevesinde; siyasi bir adım atılacaktır" diye konuştu.

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyince artık sadece Türkiye’de Kahramanmaraş akla gelmiyor. Çünkü lezzetiyle de ünlenen bu şehir artık tam 48 ülkeye yaptığı dondurma ihracatıyla döviz rekorları kırıyor ve dünya genelinde de biliniyor. Peki Maraş dondurması geçen sene ihracattan ne kadar gelir elde etti?

Metropoller 'hayalet şehir' mi olacak?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Hayalet kent Maraş ihya ve inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kısa süre önce ziyarete açılan Kuzey Kıbrıs'ın Maraş şehrinin TOKİ ile Konya Belediyesi’nin hayata döndüreceğini duyurdu.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan'Hayelet Şehir' Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarından bahsederek "Maraş'ı insanlığa kazandıracağız" dedi.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Kapalı Maraş yıl sonuna açılabilir!

(KKTC) iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın yıl sonuna kadar açılabileceğini söyledi.

Hayalet kent Maraş için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan Doğu Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Maraş kentinin açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hayalet şehir maraş Haberi

Hayalet şehir maraş

Türkiye Barolar Birliği’“Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı” başlıklı yuvarlak masa toplantısını Kapalı Maraş'ta gerçekleştirecek.

Milliyet'ten Ecem Toplar'ın haberine göre; TBB'nin düzenleyeceği “Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı” başlıklı yuvarlak masa toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de aralarında bulunduğu Türkiye’den üst düzey yetkililerin katılacak. Toplantıda, Maraş’ın somut olarak açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “siyasi ve hukuki” bir yol haritası planlanacak. Buna ek olarak, Türkiye’den KKTC’ye elektrik sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaların hızlandırılması için projenin düzenlemeleri yapılacak. Edinilen bilgiye göre, proje, 1.5 yıla hazır hale gelecek. Su konusunda aksayan sistem için de Türkiye’den KKTC’ye bir ekip gönderilecek. KKTC yönetimi, yaklaşık 1 yıl önce Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik karar almıştı. Bu...