28 / 03 / 2024

Haydar Aliyev Merkezi

Haydar Aliyev Merkezi

Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketleri, özellikle Bakü’de imza attıkları projelerle, ülkenin yeni yüzünü oluşturuyor. IC Yatırım Holding ve Intersun Holding’in biraraya gelerek oluşturdukları DiA Holding Azerbaycan’da imza attıkları Haydar

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonu 7 Haziran'da tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin restorasyonunun 7 Haziran tarihinde bitirilmesi planlandığını dile getirerek, "Bu merkez açıldığında birçok misafire kültür hizmeti verecek." diye konuştu.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 85’i tamamlandı!

10 Şubat’ta temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Genel inşaatının yüzde 25’i, kaba inşaatının ise yüzde 85’i tamamlandığı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından açıklandı.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Kars Haydar Aliyev Mesleki Anadolu Lisesi icradan satılıyor!

Kars İli, Merkez İlçesi, Karacaören Köyü'nde yer alan 22.508,00 metrekare yüzölçümlü Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Kocaeli Piri Reis Kültür Merkezi'nin inşası başladı!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un prestij projeleri arasında yer alan Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant'ın yapımına başlandı.

Derince Piri Reis Kültür Merkezi'nin ihalesi 3 Mayıs'ta!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un, “İlçemizin prestij projesi” dediği Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant’ın ihalesi 3 Mayıs’ta yapılacak.

İskenderun'a Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi kurulacak!

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi hakkında Başkan Seyfi Dingil'i bilgilendirdi.

Kocaeli Askeri hastane bölgesi yaşam merkezi olacak!

AK Parti Derince 72. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, askeri hastane alanında güzel bir yaşam merkezi oluşturulacağını belirtti

Bayraklı Adalet mahallesine yeni otopark!

Bayraklı Belediyesi, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı'na yakın bir bölgede otopark çalışmalarına başladı. İş merkezleri ve sitelerin yoğun olduğu bölgede başlayan çalışma yaklaşık 60 gün sürecek

İzmit Bayraklı Adalet Mahallesi'nde otopark yapılacak!

Bayraklı’da Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde 66 aracın park edebileceği otopark yapımı için düğmeye basıldı. Bayraklı Belediyesi, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı’na yakın bir bölgede otopark çalışmalarına başladı.

Kars'taki eğitim yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Ali Haydar Bulut: Derince yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

AK Parti Derince İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda hizmete sunulması planlanan projeleri tanıtan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Derince cazibe merkezi olacak” dedi.

Spec International Trading İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Spec International Trading İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Serhat Veyisoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de Sarıyer, Alp Yalısı, Haydar Aliyev Caddesi'nde kuruldu.

Haydar Aliyev Merkezi Haberi

Haydar Aliyev Merkezi

IC YATIRIM Holding ve ortağı Intersun Holding, birlikte oluşturdukları DiA Holding ile Azerbaycan’da Haydar Aliyev Merkezi ve Alev Kuleleri projelerinin ana yüklenici firması oldu. En son Üçüncü Köprü ihalesini İtalyan Astaldi ile birlikte kazanan, Antalya Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı gibi büyük projelere de imza atan, halen Ankara-İstanbul hızlı tren projesi, Ordu-Giresun ve Zafer bölgesel havalimanı, St. Petersburg havalimanı gibi çok büyük projeler yürütmekte olan IC Holding, DiA Holding Azerbaycan’da şehrin yeni yüzünü oluşturan pek çok prestijli projeyi yürütüyor. Haydar Aliyev Merkezi Projesi 11 hektar arazi üzerinde yerleşen ve toplam inşaat alanı 101 bin metrekare olan ana bina, otopark, bağlantı tüneli, teknik merkez ve peyzaj alanlarından oluşuyor.


Zaha Hadid tasarladı


Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olarak bilinen Pritzker Mimarlık Ödülü’nü...