28 / 03 / 2024

haydarpaşa garı yangını

haydarpaşa garı yangını

Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın yanışının 4. yılında düzenlenen toplantıda yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığını hatırlattı. Haydarpaşa Dayanışması aktivisti Tugay Kartal da Haydarpaşa Garı olmadan demiryolu ulaşımı olmaz dedi.

Boğaz’daki 240 yalı yangın tehdidi altında!

TÜYAK 2013-Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri itirazına mahkemeden red!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine ilişkin itirazını reddetti. İBB, idare mahkemesinin kararını Danıştay'a taşıyacak...

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın ihalesi mecliste!

Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meclis’te ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalesi’ tartışması!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'da yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiraya verilmesi ihalesine ilişkin tartışma yaşandı

Haydarpaşa ihalesini alan firma sessizliğini bozdu!

Haydarpaşa Garı'na ait depo alanlarının kullanımı ihalesini alan ve tartışmaların da odağı olan Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi sessizliğini bozdu.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerini İBB'ye vermezlerse kapının önünde bekleyeceğim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eğer 'iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım' arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kapısının önünde bekleyeceğim" dedi...

haydarpaşa garı yangını Haberi

haydarpaşa garı yangını

Toplantıda yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığı hatırlatılarak, birinci derece tarihi eser statüsündeki binanın sürekli özelleştirme hamlelerine maruz bırakıldığı ve yalnızlaştırıldığı ifade edildi.


Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın yanışının 4’üncü yılında yaşananları ve garın geleceğine ilişkin gelişmeleri Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı C. Sami Yılmaztürk, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mithat Ercan, Haydarpaşa Dayanışması’ndan Tugay Kartal ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı katıldı. Haydarpaşa Garı’nda 4 yıl önce meydana gelen yangınla ilgili soruşturma dosyasının kapatıldığı hatırlatılarak, birinci derecede tarihi eser olan binaya aslına uygun olmayan projeler yapılmaya çalışıldığı belirtildi.


HAYDARPAŞA’NIN AĞIR GÖRÜNDÜĞÜNE BAKMAYIN, NARİN BİR YAPI


Haydarpaşa Dayanışması adına konuşan...