27 / 04 / 2024

hayvanat bahçesi yönetmeliği

hayvanat bahçesi yönetmeliği

Evcil ve yabani hayvanların yılda en az yedi gün halka sergilendikleri yerler olan hayvanat bahçesi nasıl olmalı? İşte Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik esasları..

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 15 Haziran'da yeniden açılacak!

Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arsında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 15 Haziran'da yeniden ziyarete açılacak.

Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Projelendirme aşamasında olan Ankara Hayvanat Bahçesi için çalışmalar devam ediyor. Ankara Hayvanat Bahçesi'nin 2021 yılında açılması bekleniyor.

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, "Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönümlük alan içerisinde yapılacak olan Hayvanat Bahçesi ile hayvan dostlarımızı doğal yaşam alanına taşıyacağız" diye konuştu.

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Eskişehir Hayvanat Bahçesi açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hayvanat bahçesi Eskişehirli vatandaşların hizmetine açıldı.

Ankara Hayvanat Bahçesi açılış tarihi belli oldu mu?

Çalışmaların son sürat devam ettiği Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi 3. kez ertelendi. Sonbaharda açılması planlanan hayvanat bahçesinin açılışı kış aylarına kaldı...

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılışı yine ertelendi!

Avrupa'nın en büyük tema parkı olan Ankapark'ın yanıbaşına inşa edilecek olan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi yine ertelendi. Sonbaharda açılması planlanan hayvanat bahçesinin Ankapark'tan sonra açılması kararlaştırıldı.

Bursa Hayvanat Bahçesi genişletiliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada, genişleme politikasıyla dikkatleri üzerine çeken Bursa Hayvanat Bahçesi’nin (Bursa Zoo) kullanım alanının yüzde 50 oranında artırılacağını açıkladı.

Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılışı sonbahara kaldı!

26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı olan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi sonbahara ertelendi. Hastalanan hayvanların tedavi edileceği bir hastanenin de yer alacağı Ankara Hayvanat Bahçesi'nde Peyzaj çalışmaları tamamlandı.

hayvanat bahçesi yönetmeliği Haberi

hayvanat bahçesi yönetmeliği

Hayvanat bahçesi nasıl olmalı?

Evcil ve yabani hayvanların yılda en az yedi gün halka sergilendikleri yerler Hayvanat bahçesi oluyor. Hayvanat bahçelerinin kuruluşu, sahip olması gerekenler, 11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte açıklanıyor.


Peki, hayvanat bahçesi nasıl olmalı? Hayvanat bahçesi için aranan şartlar nelerdir?


Yönetmelik gereğince, hayvan nakil araçlarının girip çıkacağı, ziyaretçi girişinden farklı kapılar bulundurulması gerekiyor. Ayrıca, yayaların gideceği yol güzergâhı üzerinde, gidilecek hayvan kafesleri ve diğer birimler tabelalarla belirtiliyor.


Hayvanat bahçesi için genel şartlar

MADDE 11 – (1) Hayvanat bahçeleri aşağıdaki genel şartları yerine getirmekle yükümlüdür.


a) A grubu hayvanat bahçelerinin etrafı en az iki metre yüksekliğinde duvar ve üzerinde bir metre yüksekliğinde tel örgü ile çevrilir.


b) Ziyaretçilerin giriş ve çıkış...