26 / 04 / 2024

hazine arazisi başvuru dilekçesi

hazine arazisi başvuru dilekçesi

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Bakanlık bünyesine 400 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? Bakanlığa personel alımında başvuru şartları nedir? İşte detaylar…

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Dar gelirliye ucuz konut kampanyasında başvuru tarihleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aylık 894 TL taksitle 20 yıl vadeli sosyal konut projesine ilişkin başvuru tarihleri açıklandı. Hazine ve Malye Bakanı Berat Albayrak, başvuruların 16 Aralık - 15 Ocak tarihler arasında alınacağını açıkladı.

Hazine arazisi fırsatı için son gün yarın!

Hazine’ye ait 3.4 milyar metrekarelik tarım arazisi, kira bedelinin yarısına 10 sene süreyle çiftçilere kiralanacak. Araziyi satın alma fırsatı da veren uygulamaya başvuru için son tarih yarın olarak belirlendi. 

Hazine arazisi fırsatı için son 8 gün!

Hazine’ye ait 3.4 milyar metrekarelik tarım arazisi, kira bedelinin yarısına 10 sene süreyle çiftçilere kiralanıyor. İsteyene araziyi satın alma fırsatı da veren uygulamaya başvuru için son tarih ise 19 Kasım 2018 olarak belirlendi.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Altına dayalı kira sertifikası son başvuru günü 2018!

Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen altına dayalı kira sertifikasında 4. etap başvuruları başladı. Peki, altına dayalı kira sertifikası son başvuru günü 2018 ne zaman?

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

hazine arazisi başvuru dilekçesi Haberi

hazine arazisi başvuru dilekçesi

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek geliyor. 

Satın alınmak istenilen Hazineye ait taşınmazın özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. 


Bilindiği üzere, hazine arazisi satışlarında iki türlü ihale usulü bulunuyor: Açık teklif usulü ve kapalı teklif usulü.


Açık teklif usulünde; İlanda belirtilen bedel üzerinden bütün teklifler açık bir şekilde sıra ile alınıyor. En yüksek bedeli teklif edene geçici ihale yapılıyor.


Kapalı teklif usulünde; İlanda belirtilen bedel üzerinden bütün teklifler kapalı zarf içerisinde alınıyor. En yüksek bedeli teklif edene geçici ihale yapılıyor. Peki, hazine...